Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 26

Suintriguotas Jonas Valančiūnas prabilo apie savo ateitį Memfyje

Jonas Valančiūnas susidomėjęs, bet pirmiausia jis lauks „Memphis Grizzlies“ žingsnio. 26-erių lietuvis JAV žiniasklaidai prabilo apie savo ateitį Memfio komandoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas su „Grizzlies“ turi iki 2020-ųjų vasaros galiojančią sutartį, bet turi teisę savo nuožiūra jau 2019-ųjų vasarą atsisakyti 17,6 mln. JAV dolerių atlyginimo ir nerti į laisvųjų agentų turgų, tikėdamasis pelningesnės arba naujos ilgalaikės sutarties.

„The Athletic“ žurnalistui paklausus lietuvio, ar jis svarstytų galimybę nutraukti vienerių metų sutartį su „Grizzlies“, bet pasirašyti su Memfio komanda naują ilgalaikę, JV sakė esąs atviras variantams.

„Pasižiūrėsime vasarą. Jeigu „Grizzlies“ iš tikrųjų nori mane pasilikti, be abejo, man čia puiki vieta, – neslėpė J.Valančiūnas. – Mes dabar gerai žaidžiame. Galėtume statytis ant šių pamatų.“

Paklaustas, ar tai reiškia, jog nauja 3–4 metų sutartis jį viliotų, J.Valančiūnas sakė: „Aš čia pat. Aš dabar čia sėdžiu. Tereikia kalbėtis. Klubas turi mano telefono numerį, o aš turiu jų. Jie žino, kur manęs ieškoti.“

VIDEO: „Atsarginiai“ ir didžiosios intrigos: kam ruošiamas Jonas Valančiūnas, kas pakylės „Spurs“?

J.Valančiūnas „Grizzlies“ komandoje gauna pasireikšti vid. po 27 minutes, pelno 19,4 taško (56,3 proc. met., 31,3 proc. trit.), atkovoja 9,9 kamuolio, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,5 metimo.

Per 15 rungtynių lietuvis 13 jų pradėjo starto penkete – trimis daugiau nei pastarąjį sezoną „Toronto Raptors“.

JV džiaugiasi vėl sugrįžęs į starto penketą, o ilgiau nei Memfyje rungtyniavo tik 2013–2014 m. sezoną Toronte.

„Jaučiuosi puikiai. Turiu šansą tai įrodyti. Turiu šansą žaisti. Ir tai nuostabu, – džiaugėsi J.Valančiūnas. – Treneris manimi pasitiki ir aš dėl to laimingas – nenoriu jo nuvilti. Stengiuosi žaisti iš visų jėgų.“

Nors teorinių vilčių patekti į NBA atkrintamąsias varžybas „Grizzlies“ jau nebeturi, Memfio klubas toliau skriaudžia favoritus. Pastarąją naktį „Grizzlies“ 115:103 nepaliko vilčių „Oklahoma City Thunder“.

„Mes neleisime jiems čia atvažiuoti ir lengvai pasivaikščioti. Mes esame fiziška komanda ir bandome tai įsiskiepyti. Nieko iš čia lengvai neišleisime. Dabar toks mūsų veidas“, – užsivedęs J.Valančiūnas, kurio NBA sezonas baigsis balandžio 11-ąją.

VIDEO: „Ginčas“: Kokie Donato Motiejūno šansai įsitvirtinti „Spurs“ ir NBA lygoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius