TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sukrėstas krepšinio pasaulis: „Jis turėjo didžiulių svajonių“

Buvusios Eurolygos žvaigždės, NBA čempiono ir „Golden State Warriors“ trenerio asistento Dejano Milojevičiaus mirtis sukrėtė krepšinio pasaulį.
Dejanas Milojevičius
Dejanas Milojevičius / „Scanpix“/AP nuotr.

46-erių serbas neišgyveno po trečiadienį patirto širdies smūgio.

Nelaimė nutiko išvykos rungtynėse. D.Milojevičius ir „Warriors“ įprastai ruošėsi dvikovai su „Utah Jazz“, bet komandos vakarienės metu treneris asistentas pasijuto blogai.

Infarktą patyręs D.Milojevičius nuvežtas į ligoninę Solt Leik Sityje, kur iš pradžių paskelbta apie geras žinias – stabilią trenerio būklę, tačiau dėl komplikacijų D.Milojevičiaus gyvybė galiausiai užgeso.

„Esame visiškai sukrėsti staigios Dejano mirties“, – sielvartavo „Warriors“ vyr. treneris Steve'as Kerras.

D.Milojevičius buvo vienas iš septynių jo asistentų, prie „Warriors“ komandos prisijungęs 2021-aisiais ir jau pačiame pirmajame savo sezone stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje tapęs NBA čempionu.

„Tu pakeitei mano gyvenimą per tokį trumpą laiką, – rašė „Warriors“ naujokas Brandinas Podziemskis. – Svarbiausias dalykas, kurį man pasakei buvo tiesiog šypsokis! Tavo juoko ir džiaugsmo trūks amžinai.“

Gedėdama dėl staigios „Warriors“ trenerio mirties NBA nukėlė komandos rungtynes su „Utah Jazz“, o visi kiti mačai prasidėjo tylos minute.

Užuojautą D.Milojevičiaus žmonai Natašai ir vaikams Nikolai bei Masai reiškė visas krepšinio pasaulis, įskaitant ir ryškiausias NBA žvaigždes.

Tautietis Darko Rajakovičius, „Toronto Raptors“ vyr. treneris, sunkiai tramdė ašaras: „Pasakiau savo komandai, kad aš jį mylėjau. Pirmasis mūsų derinys šiose rungtynėse buvo būtent toks, kurį išmokau iš Deki. Skyriau šią pergalę mūsų komandai ir Deki.“

„Mozzart Sport“ jis plačiau papasakojo apie paskutinį pokalbį su D.Milojevičiumi.

„Jis turėjo didžiulių svajonių. Deki prisilietė prie daugybės jaunųjų talentų karjerų, treniravo Nikola Jokičių. Paskutinio mūsų pokalbio metu jis atskleidė, kad vieną dieną norėtų tapti Serbijos rinktinės vyr. treneriu“, – emocingai atviravo D.Rajakovičius.

Gražių žodžių apie buvusį trenerį negailėjo ir N.Jokičius, su D.Milojevičiumi dirbęs Belgrado „Mega Basket“ klube prieš įspūdingą šuolį į stipriausią pasaulyje krepšinio lygą NBA.

„Man pasisekė, kad sutikau jį ir jis buvo mano karjeros dalis. Jis visada šypsojosi, visada buvo nuoširdus. Jis buvo tobulas žmogus“, – teigė N.Jokičius.

„Kai buvau jaunas, pamenu, kad krepšinio aikštelėje jis visuomet atiduodavo 100 proc. savęs. Jis nebuvo pats talentingiausias, bet prieš jį žaisti visuomet buvo sunku. Ir jis visuomet turėdavo gerų patarimų“, – tęsė „Denver Nuggets“ žvaigždė.

Geriausiais karjeros metais 201 cm D.Milojevičius buvo patekęs į antrąją Eurolygos komandą (2004 m.), net tris sezonus paeiliui išrinktas Adrijos lygos naudingiausiu krepšininku (2004–2006 m.).

„Jis buvo puikus žaidėjas, bet niekada nesivaikė karjeros, nesivaikė pinigų. Jis tikėjo, kad niekada nebūsi geras, jei nesijausi gerai savo darbe. Jis – puikus pavyzdys mums visiems“, – teigė kitas NBA lygoje rungtyniaujantis serbas Bogdanas Bogdanovičius.

Liūdesį ir užuojautą D.Milojevičiaus artimiesiems reiškė ir daugiau NBA bei krepšinio pasaulio žvaigždžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius