Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 19

Sumaištis Toronte: ar „Raptors“ įsigyta katė maiše – šansas J.Valančiūnui?

„Toronto Raptors“ bosas Masai Ujiri geriau turėtų magišką planą. Nes jeigu ne, „Los Angeles Lakers“ reikalais besirūpinantis Magicas Johnsonas tuo kaipmat pasinaudos.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį įvykę didžiuliai keturių žaidėjų mainai, po kurių DeMaras DeRozanas atsidūrė San Antonijuje, o Kawhi Leonardas – Toronte, užminė daug mįslių.

Atrodo, kad po šios savaitės „Spurs“ tapo stipresnė, o „Raptors“ gavo katę maiše. Trečias klubas – „Lakers“ tiesiog viską stebi iš šalies ir laukia, kas bus toliau.

Teksaso komanda vieną „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvį pakeitė kitu ir pagaliau užbaigė pabėgti iš „Spurs“ norėjusio K.Leonardo sagą. Maža to, dar gavo pirmojo rato šaukimą. Sunku įsivaizduoti, kad šioje situacijoje San Antonijus būtų pralaimėjęs.

Tuo tarpu Torontas paleido gynėją, kuris penkerius pastaruosius metus buvo rezultatyviausias „Raptors“ krepšininkas ir gavo pastarąjį sezoną beveik nerungtyniavusį žaidėją, kuris neslepia, jog vienintelė stotelė, kurioje jis nori atsidurti – Los Andželas.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Kol kas visa tai atrodo sunkiai suvokiama, tačiau galbūt M.Ujiri šis sprendimas virs nuostabiu sumanymu, panašiu į tokį, kokį Samas Presti ir „Oklahoma City“ atliko su Paulu George'u.

Bet jei K.Leonardas ir toliau spyriosis ir kreivai žiūrės į Kanadą, „Lakers“ vadovai tik trins rankomis.

Priminsime, kad M.Johnsonas šio tarpsezonio pradžioje užsiminė apie dviejų metų „Lakers“ strategiją. Sutarties pasirašymas su LeBronu Jamesu yra pirmoji ir didžiausia šio plano dalis, tačiau tuo Los Andželo klubo vadovų apetitas neapsiribos.

Antroji plano fazė – aplink L.Jamesą suburti supertalentingą komandą, o K.Leonardas tam puikiai tiktų.

Akivaizdu, jog krepšininkas šiuo metu nėra patenkintas, bet vargu ar sugalvotų spyriotis ir antrą sezoną praleisti be krepšinio.

Panašiai šiais mainais nesidžiaugia ir D.DeRozanas. „Spurs“ yra pavyzdinė NBA franšizė, o Greggas Popovichius vienas geriausių lygos trenerių, bet DeMaras mieliau būtų likęs Toronte, kur buvo tikras „Raptors“ simbolis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

„DeRozanas atidavė viską Torontui, ką tik galėjo ir visada buvo lojalus miestui, bet viskas pakrypo štai taip. Kaip dabar turi jaustis jo šeima? Suprantu, kad tai yra verslas, bet norėtųsi, kad į žaidėjų nuomonę būtų bent kiek atsižvelgta“, – situaciją vertino NBA superžvaigždė Dwyane'as Wade'as.

„Spurs“ niekada nebūtų atidavę Los Andželui K.Leonardo ir taip tiesiogiai sustiprinę konkurentus Vakarų konferencijoje, bet dabar „Lakers“ gali laimėti suradę atsarginį išėjimą. Net ir neturėdamas žaidėjo, kurį idealiomis sąlygomis būtų galėję pasiūlyti mainais už K.Leonardą.

„Raptors“ praėjusį sezoną buvo tikrai kieta komanda. Reguliariajame sezone už juos geriau žaidė tik „Houston Rockets“, bet kovoti dėl titulo „dinozaurai“ ir vėl buvo nepasirengę, o dar vienas atsimušimas į LeBrono Jameso galybę geriausiam lygos treneriui Dwane'ui Casey kainavo postą.

Dabar viskas pasikeitė. LeBronas išvyko į Vakarus, o „Raptors“ nusprendė keistis iš pagrindų ir ieškoti naujo gelbėtojo.

Ar juo gali tapti K.Leonardas? Galbūt. Jei bus sveikas, netenka abejoti, kad tai bus vienas geriausių žaidėjų Rytų konferencijoje.

Bet kad šis M.Ujiri sumanymas suveiktų, pirmiausia reikia paties krepšininko noro.

Ši sumaištis Toronte nepalietė Jono Valančiūno, nors kurį laiką lietuvis buvo minimas kaip potencialus kandidatas po mainų palikti komandą. Dar daugiau, panašu, kad aukštaūgiui dabar atsiveria naujos galimybės, kadangi po mainų „Raptors“ į San Antonijų išsiuntė ir Jakobą Poeltlą – pagrindinį lietuvio konkurentą dėl minučių.

Austro išvykimas tik patvirtina naujojo „Raptors“ stratego Nicko Nurse'o anksčiau išsakytus žodžius, kad lietuvio vaidmuo komandoje artimiausioje ateityje tik išaugs.

Bet D.DeRozano išvykimas taip pat reiškia, kad kiti komandos žaidėjai, o jų tarpe ir JV, turės imtis daugiau iniciatyvos.

Labai tikėtina, kad naujasis treneris kur kas labiau pasitikės lietuviu ir ketvirtuose kėliniuose, kai buvęs „Raptors“ strategas D.Casey dažniausiai laikydavo jį ant suolo.

Lemiamuose ketvirčiuose J.Poeltlas žaisdavo beveik po 7 minutes, tad šis laikas dabar atiteks kažkam kitam.

Nors „Raptors“ ekipoje vidurio puolėjo pozicijoje gali žaisti ir Serge'as Ibaka bei Pascalis Siakamas, tikėtina, kad ne vienerius metus su Jonu individualiai dirbęs N.Nurse'as svarbiausiomis dvikovų minutėmis pirmiausia žvalgysis į lietuvį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius