-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 30

Sunku patikėti: Luka Dončičius jau pavijo karjerą baigusį Dirką Nowitzkį

Lukos Dončičiaus karjera NBA lygoje dar tik įsibėgėjo, bet slovėnas jau gerina bei kartoja įspūdingus rekordus. Vieną tokių jis pakartojo ir praėjusią naktį.
Dirkas Nowitzki ir Luka Dončičius
Dirkas Nowitzki ir Luka Dončičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Dallas Mavericks“ vunderkindas praėjusią naktį talžė NBA čempionų „Golden State Warriors“ gynybą, pelnydamas 41 tašką, atkovodamas 12 kamuolių ir atlikdamas 12 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo jau 20-as kartas, kai 23-ejų metų slovėnas pelno bent 40 taškų NBA rungtynėse, o tokiu būdu jis pasivijo „Mavericks“ legendą Dirką Nowitzki ir dabar dalinasi antrąją vietą pagal 40 taškų rungtynių skaičių klubo istorijoje.

Net 21 sezoną Dalase žaidęs vokietis yra šeštas pagal rezultatyvumą visų laikų NBA žaidėjas, bet 40 taškų per vienerias rungtynes jis įmetė tiek pat kartų, kiek penktą sezoną už Atlanto rungtyniaujantis slovėnas.

Įspūdingas ir sužaistų rungtynių skaičius – D.Nowitzki per karjerą sužaidė 1522 reguliariojo sezono mačus, tuo tarpu L.Dončičiui praėjusios nakties mačas buvo tik 283-as.

Daugiausiai kartų 40 taškų „Mavs“ istorijoje pelnė amerikietis Markas Agguire'as, tą padaręs 22 sykius, bet jei išlaikys panašų ritmą, Luka netrukus aplenks ir jį.

Slovėnas šį sezoną vidutiniškai pelno po 33,5 taško, atkovoja po 8,8 kamuolio ir atlieka po 8,6 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius