Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05

Svajonių scenarijus? Domantas Sabonis – į „Portland Trail Blazers“

Daugiau nei prieš 20 metų Arvydas Sabonis būdamas 30-ies pagaliau debiutavo NBA užsivilkdamas „Portland Trail Blazers“ aprangą. Jau artėjančią vasarą Portlandas gali susigrąžinti Sabonį. Tik jaunesnį – Domantą.
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis
Arvydas Sabonis ir Domantas Sabonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

NBA naujokų biržos eigą prognozuojantys prestižiniai portalai „Draft Express“ ir „NBA Draft“ labai skirtingai vertina lietuvio galimybes.

Bet kai Sabonio pavardė atsidūrė šalia „Trail Blazers“ pavadinimo, apėmė nostalgija.

„NBA Draft“ manymu, pagal dabartinę situaciją D.Sabonis savo pavardę naujokų biržoje išgirstų devintas, o jį pakviestų būtent „Trail Blazers“.

Naujokų birža Brukline vyks birželio 23-iąją. Dar toli gražu neaišku, kuriam klubui priklausys kuris šaukimas. Bet NBA klubų vieta turnyro lentelėje ir potencialios galimybės šaukimų loterijoje išdėstė komandas tokia tvarka, kad „Trail Blazers“ gautų devintąjį šaukimą, o juo būtų pasirinktas ilgamečio Portlando ekipos žaidėjo sūnus.

A.Sabonis Portlande žaidė 1995–2001 m. ir ilgam įstrigo NBA gerbėjų atmintyje savo neįtikėtinais perdavimais ir universalumu.

VIDEO: Arvydo Sabonio žaidimo epizodai iš NBA

Kadangi dar labai anksti ir pats D.Sabonis net nėra patvirtinęs, ar dalyvaus naujokų biržoje, realiai apie galimybę išvysti lietuvį Portlande dar nekalbama. Bet socialiniuose tinkluose vis dažniau pasirodo užuominų, kad „Trail Blazers“ sirgaliai mielai priimtų dar vieną Sabonį.

Portlando klubas turi vieną pirmojo rato šaukimą. Jei „Trail Blazers“, kaip ir prognozuojama, nepateks į atkrintamąsias, pasirinkimas priklausys jiems. Kitu atveju šaukimą teks perleisti „Denver Nuggets“ klubui pagal ankstesnius įsipareigojimus.

Beje, manoma, kad „Trail Blazers“ naujokų biržoje ieškos aukštaūgio.

Antrąjį sezoną NCAA rungtyniaujantis Domantas šį sezoną „Gonzaga Bulldogs“ gretose per 30 minučių renka vidutiniškai 18,3 taško (65,9 proc. dvit., 82,6 proc. baud.), sugriebia 10,6 atšokusio kamuolio, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 0,7 metimo.

Tiesa, „Draft Express“ prognozė gerokai pesimistiškesnė. Nepaisant praėjusią savaitę pelnytų net 35 taškų ir galingo žaidimo, atnaujintoje „Draft Express“ prognozėje jam numatoma dar žemesnė vieta nei anksčiau – 28-oji.

D.Sabonio šaukimo prognozė
„NBA Draft“ 9 šaukimas
„Draft Express“ 28 šaukimas
ESPN  27 šaukimas

D.Sabonis labiausiai kritikuojamas už NBA reikalingą sprogstamosios jėgos trūkumą ir ribotą puolimo arsenalą – retus metimus iš vidutinio nuotolio, ypač iš trijų taškų zonos.

Vis dėlto NBA ekspertai tiki, kad D.Sabonis puikiai tiktų garsiojo „San Antonio Spurs“ klubo sistemai.

Be to, NBA naujokų biržose dažnai pasitaiko siurprizų. Bet akivaizdu, kad žaisdamas taip ir toliau D.Sabonis išgirs savo pavardę bent jau pirmojo naujokų biržos rato viduryje ar antroje jo pusėje.

NBA skautai nelaiko D.Sabonio būsima žvaigžde. Geriausiu atveju jam piešiama patikimo lyderių pagalbininko NBA komandoje ateitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius