-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikinimų lavinos užgriūtas D.Sabonis atsiduso: „Pagaliau tai baigėsi“

Domantas Sabonis atsidūrė dėmesio centre praėjusios nakties rungtynėse su „Philadelphia 76ers“, kai pagerino NBA rekordą, bet pats džiaugėsi nusimetęs jį pastaruoju metu slėgusius rekordo pančius.

27-erių „Sacramento Kings“ lyderis užfiksavo jau 54-ą dvigubą dublį iš eilės, kai akistatoje su „76ers“ įmetė 11 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai – ilgiausia dvigubų dublių serija nuo 1976 metų, kai susijungė NBA ir ABA lygos.

Rekordinį pasiekimą D.Sabonis užfiksavo dar trečiojo kėlinio viduryje, kai atkovojo kamuolį puolime ir pelnė taškus.

VIDEO: Domanto Sabonio šlovės akimirka

Lietuvis sulaukė sveikinimų per netrukus vykusią minutės pertraukėlę.

Bet sveikinimai nesibaigė ir po rungtynių.

Žinutę iškart po jų lietuviui pasiuntė ir dabar jau buvęs rekordo savininkas Kevinas Love'as. Dar gindamas „Minnesota Timberwolves“ garbę puolėjas 2010–2011 m. sezone surinko 53 dvigubus dublius iš eilės.

Istorinį D.Sabonio pasiekimą Sakramente išvydo ir NBA komisaras Adamas Silveris. Jis apsilankė „Golden 1 Center“ arenoje pirmą kartą nuo praėjusių metų atkrintamųjų varžybų, kai „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas užlipo ant krūtinės lietuviui ir buvo diskvalifikuotas.

D.Sabonį pasveikino ir klubas, kuriame treneriu dirba jo brolis Tautvydas – Kauno „Žalgiris“.

Tiek aikštėje, tiek socialiniuose tinkluose D.Sabonį sveikino ir milijardierius „Kings“ savininkas Vivekas Ranadive.

„Sveikinimai naujam dvigubų dublių karaliui“, – rašė indas, kuris buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl Domas atsidūrė Sakramente daugiau nei prieš dvejus metus.

„Sveikinimai Domui. Pagerinti rekordą nuo NBA ir ABA susijungimo – kaip fenomenaliai šį sezoną jis žaidžia, – nuo sveikinimų auklėtiniui savo spaudos konferenciją po rungtynių pradėjo ir „Kings“ vyr. treneris Mike'as Brownas. – Žinoma, jis turėjo būti išrinktas į „All-Star“, manau, kad turėtų būti diskusijoje ir dėl pirmos, antros ar trečios simbolinės sezono „All-NBA“ komandos, o taip žaisdamas jis turėtų būti ir MVP diskusijoje.

Tai jau 25-as jo trigubas dublis per sezoną, o tą buvo padarę tik keturi kiti vyrukai: Oscaras Robertsonas, Nikola Jokičius, Russellas Westbrookas ir Wiltas Chamberlainas. Tai neįtikėtina, Domai.“

Lietuvio treneris skyrė savo auklėtiniui ir plojimus, o po jų užbaigė:

„Įspūdingai padirbėjai, bičiuli. Tikiuosi, kad jis sulauks daug liaupsių, nes jis tikrai jų nusipelnė“, – sakė amerikietis.

Paklaustas, kaip D.Saboniui sekėsi susitvarkyti su užgriuvusia sveikinimų banga, M.Brownas teigė:

„Manau, kad jam tai patiko, jį tai sujaudino. Bet jam svarbiausia pergalės, tad jis norėjo tęsti rungtynes ir iškovoti pergalę. Tai, koks jis yra žmogus, paverčia šį pasiekimą dar ypatingesniu.“

D.Sabonio komandos draugas Davionas Mitchellas papasakojo, kas po rungtynių dėjosi „Kings“ rūbinėje.

„Tai neįtikėtina, ypač dėl Domo, žinant, kaip sunkiai jis dirba. Jis kuklus vyrukas, tad po rungtynių rūbinėje tepasakė, kad turime toliau siekti pergalių. Jis neišskyrė savo pasiekimo, nors jis – įspūdingas. Neįtikėtina matyti jį tai padarant ir būti su juo vienoje komandoje. Tai – palaiminimas“, – sakė Sakramento gynėjas.

Pats D.Sabonis atskleidė, kad iš karto po rekordo pagerinimo pirštu bedė ten, kur susitikimą stebėjo jo žmona ir vaikai.

„Mano šeima nuolat stumia mane būti geresniu. Mano sūnui patinka eiti į rungtynes, tad tai buvo mažas mūsų pabendravimas“, – sakė lietuvis.

Paklaustas, ką jam reiškia pasiektas rekordas, lietuvis atsakė trumpai, o tuo pačiu ir pasiguodė.

„Tai – garbė. Patenki į istorijos metraščius geriausioje pasaulio lygoje NBA. Tai neįtikėtina, jausmas puikus. Bet tuo pačiu, džiaugiuosi ir dėl to, jog tai baigėsi. Pastaruoju metu visi tai minėdavo, o aš tiesiog einu į aikštę, žaidžiu ir stengiuosi padėti komandai laimėti“, – atsiduso Domas.

Vienas iš spaudos konferencijoje dalyvavusių žurnalistų pasiteiravo, iš kur ateina D.Sabonio atsidavimas ir energija žaidime.

„Tai tiesiog iš meilės žaidimui. Noriu eiti ir laimėti krepšinio rungtynes. Turime smagią vyrukų kompaniją, man labai patinka su jais kautis dėl pergalių“, – atsakė lietuvis.

Naujasis NBA rekordininkas pakomentavo ir K.Love'o jam pasiųstus sveikinimus.

„To dar nemačiau, bet tai puiku. Jis nuostabus žaidėjas, ateityje pateksiantis į „Šlovės muziejų“. Smagu, kad jis žino apie šį rekordą. Tai žaidėjas, į kurį aš lygiuojuosi“, – gražiai pasisakė D.Sabonis

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Love'as ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas Love'as ir Domantas Sabonis

.

Tiesa, rekordinė naktis jam nebuvo vien tik džiaugsminga. Kaip nutinka dažnai, lietuviui teko sugerti ne vieną smūgį į veidą iš varžovų, o po susitikimo jis spaudos konferencijoje pasirodė su žaizdą slėpusiu pleistru.

Apie tai po mačo užsiminė ir pats Lietuvos rinktinės krepšininkas.

„Dar nespėjau pagalvoti apie rekordo reikšmę, nes šiandien buvau apdaužytas, – juokėsi lietuvis. – Grįžęs namo susėsiu su šeima ir įvertinsiu tai.“

„Komandos draugai komentuoja ir juokiasi iš smūgių, kuriuos gaunu. Po paskutinio jie priėjo ir sakė: „greičiau kelkis“, o aš tuo metu nežinojau, kur esu“, – kvatojo D.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius