-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 05

Šventė Jonui Valančiūnui: pakartotas „Raptors“ rekordas ir laimėtas lyderių mūšis

Dar viena pergalė ir Jonas Valančiūnas su „Toronto Raptors“ galės vadintis geriausia komanda NBA Rytų konferencijoje. Lyderių mūšyje lietuvio klubas 96:78 (14:20, 29:13, 24:20, 29:25) pranoko „Boston Celtics“ ir įsitvirtino pirmoje Rytų konferencijos vietoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Abiem komandoms iki reguliariojo sezono finišo likus sužaisti 4 rungtynes, „Raptors“ nuo „Celtics“ atitrūko trimis pergalėmis.

Tai buvo 56-oji „Raptors“ pergalė per 78 NBA turus – pakartotas istorinis klubo rezultatas. Toronto krepšininkams dar liko žaisti su „Indiana Pacers“, „Orlando Magic“, „Detroit Pistons“ bei „Miami Heat“, tad labai realu, kad rekordas bus pagerintas.

Kadangi „Raptors“ prieš „Celtics“ turi pranašumą, užsitikrinti konferencijos nugalėtojų vardui užtenka vienos pergalės.

„Raptors“ buvo pralaimėję 5 pastarąsias rungtynes iš 8 ir patys atgaivino intrigą dėl Rytų konferencijos lyderių vardo. Tačiau kieta gynyba nutraukė „Celtics“ 6 iš eilės pergalių seriją ir įtvirtino Toronto pozicijas viršūnėje.

Tai buvo nerezultatyviausios „Celtics“ sezono rungtynės. Bostono ekipa įmetė perpus mažiau tritaškių nei prasčiausias sezono rezultatas – vos 3 iš 22.

Nors mačas prasidėjo atvirkščiai – tai „Raptors“ duso „Celtics“ gynyboje, kai sužaidė nerezultatyviausią pirmąjį sezono kėlinį (14:20). Tačiau antrajame Bostono ekipa suklydo net 9 kartus ir išleido iniciatyvą – „Raptors“ atitrūko 43:33. Iki pertraukos „Celtics“ sąskaitoje buvo daugiau klaidų (14) nei taiklių metimų (13).

Antroje susitikimo dalyje „Celtics” suklydo tik tris kartus, bet sukrapštė tik 45 taškus ir neturėjo vilčių pavyti „Raptors“.

Dėl mažo „Celtics“ penketo ir iš toli pataikančio Alo Horfordo Jonas Valančiūnas žaidė nedaug – tik 13 minučių, per kurias pasižymėjo 4 taškais (2/6 dvit., 0/2 trit.), 5 atkovotais kamuoliais, 1 klaida ir 2 pražangomis.

Visus taškus centras susirinko pirmajame ketvirtyje. JV bandė įnešti gyvumo puolime, bet prametė du tolimus metimus. Pataikyti tritaškio jam nepavyksta jau 4 rungtynes iš eilės – pro šalį skriejo 5 metimai paeiliui.

Nugalėtojams 16 taškų pelnė DeMaras DeRozanas, o itin universalų pasirodymą surengė atsarginis gynėjas Dorelas Wrightas, įmetęs 8 taškus, atkovojęs 9 kamuolius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėjusiems, kurie vertėsi be traumuotų Kyrie Irvingo bei Gordono Haywardo, 21 tašką surinko Marcusas Morrisas.

„Raptors“: D.DeRozanas 16, S.Ibaka ir F.VanVleetas po 15, K.Lowry 13.

„Celtics“: M.Morrisas 21, G.Monroe 17, A.Horfordas 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius