Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 04 19

Tadas Sedekerskis ir Arnoldas Kulboka pateikė paraiškas į NBA naujokų biržą

Kėdainių „Nevėžyje“ rungtyniaujantis Tadas Sedekerskis ir Italijoje žaidžiantis Arnoldas Kulboka pateikė dokumentus dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Tai paskelbė ESPN, kuris kombo puolėją vadina vienu iš talentingiausių savo kartos krepšininkų Europoje.

T.Sedekerskis atstovavo net penkioms Lietuvos rinktinėms – dukart iki 16 metų rinktinėje, dukart iki 18-os ir praėjusią vasarą iki 19-os.

Kaire vykusiame pasaulio čempionate T.Sedekerskis buvo trečias naudingiausias žaidėjas iki 19 metų kategorijos istorijoje. Už jį naudingiau yra žaidę tik Jonas Valančiūnas 2011 metais ir Aaronas Gordonas 2013 metais.

Vitorijos „Baskonia“ klubui priklausantis puolėjas 17-os debiutavo aukščiausioje Ispanijos lygoje. Tačiau T.Sedekerskiui nepavyko įsitvirtinti komandoje ir jis nuomos pagrindais atsidūrė Kėdainiuose. Kol kas jis LKL renka po 9,3 taško ir atkovoja po 4,4 kamuolio.

„Sedekerskis yra labai universalus žaidėjas, kuris yra rungtyniavęs visose pozicijose nuo įžaidėjo iki sunkiojo krašto puolėjo skirtinguose savo karjeros etapuose. Jis puikiai valdo kamuolį ir turi aukštą krepšinio IQ bei intensyviai bei nesavanaudiškai žaidžia abejose aikštės pusėse. Vienintelis minusas yra metimai šuolyje. Jis per savo karjerą pataikė tik 34 proc. tritaškių“, – apie lietuvį rašo ESPN apžvalgininkas Jonathanas Givony.

Lietuviui prognozuojamas šaukimas antrajame NBA naujokų biržos rate. ESPN reitinge jis užima 72 vietą.

Tiesa, T.Sedekerskis dar galės atsiimti savo paraišką ir laimę bandyti kitais metais.

Kapo D'Orlando klube rungtyniaujantis Arnoldas Kulboka taip pat pateikė dokumentus į NBA naujokų biržą. 20-metis Italijoje vidutiniškai renka po 8,3 taško ir atkovoja po 3,6 kamuolio. Lietuvis priklauso Bambergo „Brose“ klubui.

Į NBA naujokų biržą paraišką taip pat pateikė Matas Jogėla ir Laurynas Birutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius