-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 08

Tarsi Arvydas – iš pykčio sprogęs Domantas Sabonis: „Man tai pirmas kartas“

Geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis buvo ir tiksinti emocijų bomba. Visi varžovai tai žinojo. Ir neretai pasinaudodavo. Tačiau Domanto Sabonio kol kas iš kantrybės nebuvo išvedęs niekas.
Domantas Sabonis apšaukė ir kliudė teisėją
Domantas Sabonis apšaukė ir kliudė teisėją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Man tai pirmas kartas“, – nedrąsiai šyptelėjo 25-erių aukštaūgis, jau nurimęs po „Sacramento Kings“ rungtynių, kurios jam baigėsi anksčiau laiko.

D.Sabonio nervai neišlaikė ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Didžiulę persvarą išbarstę „Karaliai“, likus žaisti 4 su puse minutės, jau patys turėjo 14 taškų deficitą.

„New York Knicks“ įžaidėjas Immanuelis Quickley tuomet nėrė po krepšiu, nepataikė, bet nuaidėjo teisėjo švilpukas. Ir D.Sabonis pratrūko. Jis apšaukė teisėją – už tai gavo pirmąją techninę pražangą.

„Kings“ aukštaūgis nenurimo. Jis toliau plūdo pražangą jam skyrusį arbitrą. Įsiaudrinęs lietuvis kliudė teisėją ir už tai buvo nubaustas antrąja technine pražanga. Jo rungtynės baigėsi anksčiau laiko.

Numojęs ranka ir dar numetęs repliką teisėjui, D.Sabonis, palaikomas „Kings“ sirgalių plojimų, patraukė į rūbinę.

„Dažniausiai aš nerodau emocijų“, – po dvikovos, jau nurimęs, toliau aiškino „Kings“ naujokas.

„Buvo tiesiog nuviliančios rungtynės. Trečios ar ketvirtos, kai mes ištaškome didžiules persvaras. Tai tikrai nuvilia, nes norime laimėti“, – teigė D.Sabonis.

Sakramento ekipa antrajame kėlinyje pirmavo 20 taškų persvara (63:43), tačiau galiausiai patys buvo triuškinami 23 taškais (106:129). Pakrikę „karaliai“ pralaimėjo atkarpą net 43 taškų skirtumu (43:86).

„Mes susikuriame persvaras, žaisdami teisingu būdu, tačiau niekaip jų neišsaugome po didžiosios pertraukos. Tai labai nuvilia, ypač kai kovoji dėl aukštesnės vietos“, – tęsė D.Sabonis, per 37 minutes pelnęs 19 taškų (6/11 dvit., 0/2 trit., 7/9 baud. met.) ir sugriebęs 13 kamuolių.

Antrą sykį iš eilės pralaimėjusi „Kings“ (24-43) NBA Vakarų konferencijoje užima 13 vietą ir nuo dešimtuko, kuris tęs kovas įkrintamosiose, atsilieka trimis laimėjimais. D.Sabonio ir „Kings“ medžiojamą dešimtąją vietą Vakaruose šiuo metu užima Jono Valančiūno „New Orleans Pelicans“ (27-37).

Pikčiausia, pasak D.Sabonio, kad tai jau ne pirmas kartas, kai „Kings“ paleidžia rungtynių iniciatyvą iš savo rankų. Prieš tai „Karaliai“ turėjo 19 taškų pranašumą prieš „Dallas Mavericks“, bet taip pat pralaimėjo.

19 taškų skirtumu „Kings“ triuškino ir „San Antonio Spurs“, nors galiausiai laimėjo tik vieno taiklaus metimo skirtumu (115:112).

„Nežinau, kodėl taip nutinka. Po didžiosios pertraukos turime sugrįžti labiau susikaupę, gal padaryti geresnį apšilimą, nežinau... Negalime tiesiog galvoti, kad pirmaujame 20 taškų ir bus lengva. Visi varžovai bandys atsigriebti. Tą patį darytume ir mes“, – teigė D.Sabonis.

„Turime ir toliau žaisti taip, kaip žaidėme susikraudami tas persvaras. Metimai gali įkristi, gali ir nebekristi. Jaučiu, kad išmetame gerus metimus. Varžovai mane dvigubina, aš numetu kamuolį – tiesiog kartais nepataikome, bet tai negali būti pasiteisinimas nesistengti gynyboje“, – komandos nusiteikimą gintis sukritikavo D.Sabonis.

Kitas dalykas – „Kings“, pasak lietuvio, per greitai nuleidžia rankas. Antroje rungtynių pusėje varžovai jiems įmetė net 83 taškus.

„Man atrodė, kad mes tiesiog pasidavėme, kai jie panaikino mūsų persvarą. Jie pradėjo pataikyti tritaškius, užkaito puolime... Tuomet aš padariau tai, ką padariau, ir visi pamanėme, kad rungtynės pralaimėtos, ir tiesiog nebekovojome“, – apmaudo neslėpė D.Sabonis.

Iki NBA reguliaraus sezono pabaigos „Kings“ lieka sužaisti 15 rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius