TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 18

Teisėjais nusivylęs Domantas Sabonis: „Nesuprantu, ką jie mato ir švilpia“

Domantui Saboniui ir „Indiana Pacers“ ekipai ir toliau nesiseka išlipti iš duobės, į kurią ši komanda įkrito pastaruoju metu, o po dar vieno pralaimėjimo lietuvis prabilo ir apie teisėjų darbą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Nors Domas surinko jau šeštą trigubą dublį šiame sezone, „Pacers“ praėjusią naktį iššvaistė pirmoje rungtynių pusėje turėtą 16 taškų pranašumą ir 115:124 nusileido „Brooklyn Nets“ ekipai su Jamesu Hardenu priešakyje.

Šiose rungtynėse buvo užfiksuota nesportinė pražanga Mylesui Turneriui, kai šis sukdamasis alkūne trinktelėjo J.Hardenui į veidą.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai „Pacers“ tokiose situacijose nukenčia – ankstesniame susitikime nesportinės pražangos už panašų veiksmą sulaukė ir D.Sabonis.

Visgi pats lietuvis panašių švilpukų iš arbitrų nesulaukia. Net kelis sykius iš varžovų į veidą pastarąją savaitę gavęs Domas likdavo nieko nepešęs ir nesportinės pražangos gesto iš teisėjų neišvydo net tada, kai „Denver Nuggets“ puolėjas Michaelas Porteris lietuvį tiesiog nokautavo.

„Aš to nesuprantu. Man smogė gal trejose rungtynėse – į smakrą, į veidą, bet tai buvo įvertinta kaip paprastos pražangos. Kai aš atlikau panašų veiksmą – verpstę, ir pataikiau varžovui į veidą, sulaukiau nesportinės pražangos. Nesuprantu, ką jie mato ir švilpia. Mes tik norime, kad švilpukai būtų pastovūs į abi puses“, – sakė lietuvis.

18 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų kraitį prieš „Nets“ surinkęs Domas liko nusivylęs ir dėl neraminančios „Pacers“ tendencijos. Jau ketvirtose rungtynėse iš eilės jo komanda ketvirtąjį kėlinį pralaimėjo dviženkliu skirtumu, o trejose iš jų iššvaistė turėtą persvarą ir pralaimėjo.

„Nesustabdome varžovų, kai turime tą padaryti. Jamesas Hardenas tiesiog darė tai, ką norėjo. Išbandėme įvairias gynybos sistemas prieš jį, bet jis tiesiog plėšė mūsų gynybą. Kai tik jį sustabdydavome, neatsikovodavome kamuolio. Tai buvo skausmingi epizodai“, – sakė D.Sabonis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „Pacers“ pasitarime
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis „Pacers“ pasitarime

Pats lietuvis 14 iš savo 18 taškų surinko pirmajame kėlinyje, kai atrodė, jog yra pasiryžęs užtildyti kalbas po praėjusių rungtynių, kada apimtas pykčio ketvirtajame kėlinyje ginčijosi su treneriu Nate'u Bjorkgrenu ir nesulaukęs keitimo pats nuėjo link atsarginių suolo.

Visgi per kitus kėlinius jo sąskaitą papildė tik 4 taškai, o kur kas sparčiau jis pildė kitas statistines grafas, ypač – rezultatyvių perdavimų.

„Nedariau nieko kitaip, – apie likusius tris kėlinius kalbėjo Domas. – Tiesiog neturėjau progų atakuoti. Bandžiau ieškoti komandų draugų ir priimti tinkamus sprendimus.“

8 iš pastarųjų 10 rungtynių pralaimėję „Pacers“ su 17 pergalėmis ir 22 pralaimėjimais nusirito į 10-ąją vietą Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius