Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 20

To nebuvo daugiau nei 50 metų: šį sezoną NBA neatleistas dar nė vienas treneris

Prieš šį NBA sezoną net 10 komandų pakeitė savo vyriausiuosius trenerius, o tai yra neįprastai didelis skaičius. Tačiau nuo to laiko pokyčių nebebuvo, o tai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje pasitaiko itin retai. 30 strategų vis dar turi savo darbo vietas, o to nebuvo jau daugiau nei penkis dešimtmečius.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“/AP nuotr.

Iki NBA reguliariojo sezono pabaigos jau liko mažiau nei mėnuo, o visi lygos treneriai užima savo pareigas bent jau nuo praėjusio rudens. Jeigu niekas nepasikeis, tai bus pirmasis kartas per 53 metus, kai sezono metu nė vienas strategas nebuvo atleistas.

„Esu didelis mūsų lygos trenerių gerbėjas, – teigė Dalaso klubo vairininkas Rickas Carlisle'as. – Visus juos pažįstu, o savo darbo vietos jie nusipelnė. Ši lyga turėtų būti stabili.“

Tačiau tai pasitaiko labai retai.

Vieninteliai du sezonai, per kuriuos joks treneris nebuvo atleistas yra 1960–1961 m. (aštuonių komandų lyga) ir 1963–1964 m. sezone (devynių komandų lyga). Jau pirmame NBA sezone 1946–1947 m. „Toronto Huskies“ sezono metu pakeitė net keturis strategus.

Net 12 iš 30 dabartinių trenerių savo darbo vietose yra mažiau nei dvejus metus. Visoje NBA pasikeitė net 230 strategų nuo to laiko, kai Greggas Popovichius pradėjo vadovauti „Spurs“ 1996-aisiais bei 100 pokyčių nuo Eriko Spoelstros darbo „Heat“ komandoje pradžios 2008 metais.

„Scanpix“ nuotr./Erikas Spoelstra
„Scanpix“ nuotr./Erikas Spoelstra

„Viskas kiek pasikeitė, – teigė E.Spoelstra. – Tačiau nemanau, kad dabar komandos yra atsargesnės dėl atleidimo. Ne visuomet yra žiūrima į treniravimą. Turi būti ryšis tarp žaidėjų valdžios ir panašiai. Manau, kad daugelis komandų jį turi.“

Dabartiniai NBA treneriai kartu sudėjus turi iškovoję 11 čempionų žiedų. Aštuonis iš jų turi iškovoję G.Popovichius (5), E.Spoelstra (2) ir R.Carlisle'as (1).

„Kantrybė dažnai atsiperka, – teigė tris kartus atleistas ir tris kartus kitą strategą keitęs Alvinas Gentry. – Kartais komandai žūtbūt reikia pokyčių, tačiau reikia suprasti, kad niekas neįvyksta per per naktį.“

Šį sezoną pernelyg daug gandų apie pasikeitimus trenerių štabe nėra kalbama, o labiausiai „braška“ „Bulls“ stratego Fredo Hoibergo bei „Pelicans“ trenerio A.Gentry kėdės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius