Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 04

Torontą nusiaubęs LeBronas įstūmė Joną Valančiūną į kritinę situaciją

Puikus „Toronto Raptors“ ir Jono Valančiūno sezonas slysta iš po kojų. „Raptors“ nesutramdė LeBrono Jameso ir antrąsyk iš eilės nusileido „Cleveland Cavaliers“ 110:128 (29:26, 34:35, 24:37, 23:30). NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijoje iki 4 pergalių „Raptors“ atsilieka 0-2, o kautynės keliasi į Klivlandą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūnas net atsilošė kėdėje ir užvertė galvą į viršų, kai LeBronas Jamesas „Raptors“ krepšio link numetė sunkiai suvirškinamą parašiutą.

Tai buvo visai kitoks NBA karalius, nei matėme pirmosiose serijos rungtynėse.

„Cavaliers“ vedlys pataikė 19 metimų iš 28, surinko net 43 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Beje, fantastišką pasirodymą surengęs LeBronas Jamesas tapo pirmuoju NBA žaidėju atkrintamosiose, kuriam pavyko pelnyti 40 taškų ir atlikti 14 rezultatyvių perdavimų.

Taip pat LeBronas pagal 30+10 statistiką šiuose rodikliuose atkrintamosiose aplenkė Michaelą Jordaną (16-15).

L.Jamesas jau ketvirtą kartą šių metų atkrintamosiose peržengė 40 taškų ribą, o „Cavaliers“ atkrintamosiose nugalėjo „Raptors“ net 8 kartą paeiliui.

Būtent LeBronas daugiausia prisidėjo prie spurto 18:5, kuris iškart po pertraukos persvėrė rezultatą „Cavaliers“ naudai ir palaužė „Raptors“.

„Nežinau, kokia ten istorija pralaimint seriją 0-2, tačiau galiu pasakyti tik tiek, kad čia nebuvome mes, – po rungtynių kalbėjo D.Casey. – Taip, buvo nelengva atsigauti po pirmųjų rungtynių, bet tai NBA pusfinalis ir mes negalime sau leisti nuleisti rankų prieš spurtą 18:5. Nesvarbu, ką jie daro puolime, turime kautis ir likti iškeltomis galvomis. Žaisti drauge.“

Tačiau tas spurtas išderino „Raptors“ komandą, o LeBrono metimai galutinai sugniuždė šeimininkus ir jie paleido vėjais namų aikštės pranašumą.

J.Valančiūnas žaidė 27 minutes, per kurias įmetė 16 taškų (8/10 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry nugalėtojams surinko atitinkamai 24 ir 21 tašką.

LeBronui geriausiai talkino 31 tašką pelnęs Kevinas Love'as.

„Cavaliers“ žaidė puikų mačą. Svečiai pataikė net 59,5 proc. visų metimų, iš kurių bent 42,3 proc. tritaškių. Be to, „Cavaliers“ prarado kamuolį vos 3 kartus.

Trečiosios serijos rungtynės Klivlande vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius