Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Triumfuojantis Jonas Valančiūnas: „Tai kažkas naujo mano gyvenime!“

Jonas Valančiūnas dar niekada nežaidė antrajame NBA atkrintamųjų varžybų etape. Bet viso Toronto prakeiksmas nutrauktas. „Toronto Raptors“ Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje 4-3 palaužė „Indiana Pacers“ ir pateko į pusfinalį. Dvigubą dublį užfiksavęs lietuvis švytėjo, bet neketino švęsti.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Valančiūnas 10+15 | „Toronto Raptors“ – „Indiana Pacers“ 89:84 | Serija 4-3

„Jokių švenčių. Mes dar nieko nelaimėjome. Vis dar turime nueiti ilgą kelią“, – šyptelėjo 10 taškų ir 15 atkovotų kamuolių lemiamose rungtynėse surinkęs J.Valančiūnas.

Visas Torontas antrojo atkrintamųjų etapo nematė 15 metų. J.Valančiūnas pirmąjį etapą įveikė trečiuoju bandymu. Pernai ir užpernai jo sezoną anksčiau užbaigė „Brooklyn Nets“ ir „Washington Wizards“.

„Jausmas puikus. Todėl mes ir žaidžiame krepšinį. Keliaujame į antrą etapą. Tai kažkas naujo mano gyvenime!“ – vietoje iš džiaugsmo nenustygo vidurio puolėjas.

Serijoje su „Pacers“ J.Valančiūnas rinko vid. 13,6 taško ir 11,9 atkovoto kamuolio, taip pat blokavo 1,4 metimo. Visa tai – per 26 minutes.

Jo indėlis „Raptors“ labai pravertė tada, kai serijos pradžioje itin strigo puolimo lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry.

VIDEO: Jonas Valančiūnas su „Raptors“ nutraukė prakeiksmą!

„Mes žaidėme dėl didelių tikslų. Dėl antro etapo. Tai mus stiprino. Visi kovojome vienas už kitą. Kai vienam nesisekė, kitas užėmė jo vietą. Mūsų komandoje yra 15 žaidėjų. Visi buvome vieningi“, – tikino J.Valančiūnas.

Nors J.Valančiūnas buvo didžiulis „Pacers“ gynybos galvos skausmas ir „Raptors“ pranašumas po krepšiu, 213 cm ūgio vidurio puolėjas teigė, kad stumdytis baudos aikštelėje buvo sudėtinga.

„Indiana yra stipri komanda. Jie turi gerų aukštaūgių. Mums nebuvo lengva. Nebuvo lengvų atakų, jokių lengvų metimų iš po krepšio. Reikėjo kovoti dėl kiekvienos pozicijos“, – teigė J.Valančiūnas.

„Raptors“ ir J.Valančiūno pusfinalyje laukia „Miami Heat“ ekipa su Hassanu Whiteside'u po krepšiu – daugiausiai metimų blokuojančiu NBA krepšininku (vid. 3,7 blk.).

Serija startuoja jau naktį iš antradienio į trečiadienį Toronte.

„Turime ruoštis. Pamatysime, ką galime. Reikia toliau kovoti“, – nekantrauja J.Valančiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius