Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 02

Trumpai nuo suolo kilęs D.Sirvydis stebėjo pergalingą komandos draugo metimą pratęsime

Naujieji metai Deivido Sirvydžio atstovaujamai „Detroit Pistons“ (6-28) ekipai atnešė neeilinį įvykį - labai retą, vos šeštąją pergalę NBA reguliariajame sezone. Šeštadienį „stūmokliai“ savo žiūrovų akivaizdoje po pratęsimo 117:116 (20:29, 32:30, 33:22, 20:24, 12:11) palaužė „San Antonio Spurs“ (14-21).
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / „Scanpix“ nuotr.

„Pistons“ šiuo metu negali verstis aštuoniais krepšininkais, kurie yra atsidūrę lygos sveikatos ir saugumo protokole, o dar du labai svarbūs ekipos žaidėjai – Jerami Grantas ir Kelly Olynykas – nerungtyniauja dėl traumų.

Tiesa, ne stipriausios sudėties į Detroitą atvyko ir Greggo Popovichiaus kariauna. Rungtynių dieną paaiškėjo, kad į sveikatos ir saugumo protokolą yra įtraukiami Lonnie Walkeris IV bei Dougas McDermottas, kiek anksčiau čia atsidūręs yra ir tikras klubo lyderis Dejounte Murray.

Net 17 taškų antrajame kėlinyje turėtą deficitą panaikinę aikštės šeimininkai ketvirtajame kėlinyje absoliučiai perėmė rungtynių kontrolę ir patys pirmavo 9 taškais (95:86), bet paskutinėmis sekundėmis rungtynių likimas buvo „Spurs“ rankose.

Svečiai buvo gailestingi – iš pradžių abi baudas prametė Jakobas Poeltlas, netrukus tik vieną realizavo Keldonas Johnsonas (105:105), o pastarasis prametė ir paskutinį dvitaškį, galėjusį išplėšti pergalę.

Pratęsime ir toliau neišryškėjo nė vienos ekipos pranašumas, tačiau rungtynių baigtį nusprendė „Pistons“ herojumi tapęs Saddiqas Bey'us. Puolėjas likus 2 sek. pataikė sudėtingą tritaškį, kuris tapo pergalingu.

Pergalingame mače trumpai ant parketo pasirodė ir Deividas Sirvydis. Lietuvis žaidė 4,5 min. per kurias neatliko nė vieno metimo, tačiau atkovojo 3 kamuolius.

Nugalėtojų gretose net trys krepšininkai pasiekė bent 20 pelnytų taškų ir 14 atkovotų kamuolių ribas, tapdami vos trečiuoju tokiu trejetu NBA lygoje per pastarąjį 50-metį.

Neįtikėtinai žaidė Hamidou Diallo – 34 taškai, 14 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai, 5 perimti kamuoliai ir 2 blokai.

„Detroit Pistons“: Hamidou Diallo 34 (14 atk. kam., 5 per. kam.), Saddiqas Bey'us 21 (17 atk. kam.), Luka Garza 20 (14 atk. kam.), Cassius Stanley 19, Derrickas Waltonas Jr. 11 (6 rez. perd.).

„San Antonio Spurs“: Brynas Forbesas 27, Devinas Vassellas 19, Derrickas White'as 18 (14 rez. perd.), Jakobas Poeltlas (12 atk. kam.) ir Tre Jonesas po 15, Keldonas Johnsonas 12 (7 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius