Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29

Trys mėnesiai iki NBA naujokų biržos: ką prognozuoja lietuviams ir „Žalgirio“ talentui

NBA artėjančios vasaros laukia kaip gryno oro gūsio. Nuvylusi 2016-ųjų NBA naujokų biržos karta, kuriai priklauso ir Domantas Sabonis – tai lyg tyla prieš audrą, kuri sudrebins stipriausią krepšinio lygą šią vasarą. Ką lietuviams ir Kauno „Žalgirio“ talentui 2017-ųjų NBA naujokų biržoje prognozuoja NBA specialistai?
Isiah Hartenšteinas
Isiah Hartensteinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau dviejose NBA naujokų biržose iš eilės – 2015 ir 2016 metais – girdėjome lietuvišką pavardę. 2015-aisiais 47-uoju šaukimu į NBA buvo pakviestas Artūras Gudaitis, kurio teisės dabar priklauso „Sacramento Kings“. Pernai 11-uoju šaukimu į NBA pateko Domantas Sabonis, atstovaujantis „Oklahoma City Thunder“.

Jeigu NBA naujokų birža trečius metus iš eilės skelbs dar vieną lietuvišką pavardę, tai bus galima laikyti siurprizu.

Prieš porą savaičių kiek nelauktai buvo iškritusi „Žalgirio“ vidurio puolėjo Lauryno Biručio pavardė. Vid. 17,4 taško, po 9 atkovotus kamuolius ir 2 blokuotus metimus antroje pagal pajėgumą Lietuvoje Nacionalinėje krepšinio lygoje rinkęs 19-metis 213 cm ūgio „centras“ buvo įrašytas į 60-ąją, paskutinio šaukimo, vietą „Draft Express“ prognozėje.

Perspektyviausi Lietuvos talentai Arnoldas Kulboka ir Tadas Sedekerskis, ko gero, dalyvaus ne šių, o 2018 metų NBA naujokų biržoje. 19-mečiai realiai gali pateikti paraišką dalyvauti naujokų biržoje ir šiemet, tačiau palūkėti iki kitos vasaros būtų protingiau – naujokų birža bus silpnesnė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka

Kita vertus, A.Kulboka ir T.Sedekerskis gali pateikti paraišką dalyvauti jau šių metų naujokų biržoje ir vėliau ją atsiimti – taip atkreips dėmesį į save, išjudins NBA skautus labiau pasidomėti Lietuvos talentais ir savotiškai pasireklamuos prieš 2018-uosius.

Kitąmet A.Kulbokai „Draft Express“ prognozuoja 24-ąjį šaukimą. Antroje Vokietijos lygoje rungtyniaujantis 205 cm ūgio atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantis išskirtinių duomenų krepšininkas šį sezoną renka vid. po 15 taškų, atkovoja 4,3 kamuolio ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

28-asis šaukimas 2018-aisiais prognozuojamas 19-mečiui puolėjui Tadui Sedekerskiui. Vitorijos „Baskonia“ klube rungtyniaujantis talentas šį sezoną Eurolygoje gavo pasireikšti 12 rungtynių, tačiau žaisdavo tik po 5 minutes, per kurias rinkdavo 1,4 taško. Ispanijos pirmenybėse lietuvis žaidžia po 8 minutes, pelno 2,5 taško ir atkovoja 1,8 kamuolio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tadas Sedekerskis

Beje, 2018-ųjų NBA naujokų biržoje pirmasis šaukimas prognozuojamas Jono Mačiulio komandos draugui Madrido „Real“ klube Luka Dončičiui.

Tačiau lietuviškų akcentų šių metų NBA naujokų biržoje tikrai bus.

Pirmajame NBA naujokų biržos rate šaukimas prognozuojamas „Žalgiryje“ rungtyniaujančiam puolėjui Isaiah Hartensteinui. JAV gimęs ir Vokietijos pilietybę turintis aukštaūgis, „Draft Express“ manymu, bus pašauktas 18–19 šaukimu.

„Žalgiryje“ 210 cm ūgio puolėjas gauna pasireikšti minimaliai. Eurolygoje per 5 rungtynes jis sužaidė 16 minučių ir pelnė 5 taškus. LKL čempionate gaudamas pasireikšti vidutiniškai po 15 minučių, I.Hartensteinas renka 4,6 taško ir po 4 atkovotus kamuolius.

Jeigu I.Hartensteiną šiemet pakvies NBA naujokų biržoje, tai dar nereiškia, kad jis iškart kelsis už Atlanto. NBA klubas gali palaikyti puolėją „Žalgiryje“ dar ir kitam sezonui. Už jaunąjį talentą „Žalgiris“ bet kokiu atveju gaus išpirką, kuri siekia apie 500–600 tūkst. dolerių.

NBA naujokų birža šiemet vyks birželio 22-ąją. Gegužės 16-ąją įvyks biržos loterija, kuri paskirstys 14-os pirmųjų šaukimų savininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius