-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 22

„urBONUSas“: T.Balčėtis – apie komišką kvietimą į NBA ir lietuvių mafiją „Nuggets“ klube

Kartą Maskvoje Tomas Balčėtis NBA projekto metu susipažino su amerikiečiu Timu Connelly. Po kelių mėnesių naujas bičiulis gavo darbą „Denver Nuggets“ klube. Be jokių ketinimų Timą žinute pasveikinęs lietuvis netikėtai sulaukė prašymo: „Atsiųsk savo CV“. Suintriguotas vyras prašymą įvykdė ir netrukus sulaukė kvietimo į NBA. Taip prasidėjo jau penkerius metus trunkanti T.Balčėčio kelionė NBA.
Krepšinio podkaste – „Nuggets“ krepšinio strategijos ir analitikos direktorius T.Balčėtis
Krepšinio podkaste – „Nuggets“ krepšinio strategijos ir analitikos direktorius T.Balčėtis / 15min nuotr.

„Dabar aš čia kol kas vienas ir viskas, – kitame ragelio gale tuomet juokėsi T.Connelly. – Pradžioj būsim trise. Bet prisijunk. Pinigų per daug neuždirbsi, bet jei nori prisijungti, tai drąsiai.“

„Man buvo malonus šokas, – dabar juokiasi T.Balčėtis. – Kai padėjau ragelį, per krūtinę perėjo šiluma – vau, viskas, aš važiuoju į Denverį!“

Į NBA patekęs kaip krepšinio statistikos analitikos specialistas, dabar jis prisideda prie svarbiausių organizacijos sprendimų renkantis žaidėjus ir vystant ilgalaikę komandos strategiją.

Dabar Tomas yra „Denver Nuggets“ krepšinio strategijos ir analitikos direktorius.

Labai greitai prie T.Balčėčio Denveryje prisijungė ir Artūras Karnišovas, o nuo 2017-ųjų vasaros „Nuggets“ klube darbuojasi jau trečias lietuvis Martynas Pocius.

„O, va! Lietuvos mafija ateina!“ – kartais pokštauja aplinkiniai „Nuggets“ biure, kai koridoriumi kartu žengia Tomas Balčėtis, Artūras Karnišovas ir Martynas Pocius.

Trys solidūs vyrai dabar prisideda prie vieno perspektyviausių NBA klubų valdymo.

VIDEO: „urBONUSas“: T.Balčėtis – apie komišką kvietimą į NBA ir lietuvių mafiją „Nuggets“ klube

Tai, ką matome krepšinio aikštelėje, tėra didelio nervingo darbo ledkalnio viršūnė. Daug svarbiausių ėjimų NBA atliekami ne prožektorių šviesų centre, o būtent „Nuggets“ būstinėje prie apskrito stalo.

Joje svarbus ir trijų lietuvių žodis. Tiek daug mūsų tautos atstovų NBA klube dar nesidarbavo.

Penkerius metus „Denver Nuggets“ dirbantis T.Balčėtis krepšinio podkaste „urBONUSas“ pasakoja apie: komišką karjeros pradžią NBA (nuo 02:20); eilinę dieną NBA ofise (04:05); daugiausiai streso reikalaujančias užduotis (06:45); dramatiškiausias NBA naujokų biržos nakties istorijas (12:00); neįprastą „Nuggets“ biurą (19:40); kodėl „Nuggets“ sunku kalbėti su LeBronu ir Durantu (21:20); „kito Sabonio“ atėjimą į Denverį (24:00); netikėtą kvietimą dirbti NBA klube (28:30); sprendimus, nukreipusius karjeros NBA link (31:20); statistiką, nuo kurios priklauso dešimtys milijonų dolerių (36:30); lietuvių limitą Denveryje (44:30); kodėl į „Nuggets“ pasikvietė Martyną Pocių (45:50); už ką NBA gerbia Artūrą Karnišovą (49:40); už kokius darbus įvertina NBA klubų savininkai (56:05); 1% šansą į Denverį prisivilioti LeBroną (1:05:25); svajonę valdyti NBA klubą (1:07:20).

Podkasto „urBONUSas“ ieškokite portale 15min ir 24sek, platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijas apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

15min šiemet žada ir daugiau audionaujienų. Šiuo metu kuriama nauja audioplatforma, kurią finansuoja „Google“ valdomas „Digital News Initiative“ fondas. Mobiliojoje programėlėje ir portale 15min vartotojai galės klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, podkastų, diskusijų ir kitokio turinio. Mobilioji programėlė startuos 2018 m. gruodį.

Portale 15min jau galite klausyti ir podkasto apie futbolą – „Skrieja kamuolys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius