Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Wembanyama įrašė save tarp NBA legendų fantastišku pasirodymu Ostine

„San Antonio Spurs“ krepšininkai (15-53) namų rungtynes sužaidė atokiau nuo San Antonijaus, bet tai nesutrukdė komandos talentui Victorui Wembanyamai surengti įspūdingą pasirodymą.
Victoras Wembanyama
Victoras Wembanyama / Vida Press nuotr.

„San Antonio Spurs“ atsitiesė po 10 taškų deficito, kuris buvo likus žaisti 6 minutes ketvirtajame kėlinyje, ir išplėšė pergalę.

Ostine vykusiose rungtynėse prasčiausia Vakarų konferencijos komanda „Spurs“ po pratęsimo laimėjo 122:115 prieš „Brooklyn Nets“ klubą (26-42), kuris Vakaruose rikiuojasi vienuoliktas.

Nuostabų mačą sužaidė Victoras Wembanyama.

20-metis 224 cm ūgio prancūzas pelnė 33 taškus, atkovojo 15 kamuolius, blokavo 7 metimus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o kai kurie jo veiksmai buvo kertiniai pergalei.

Per pratęsimą buvo svarbus V.Wembanyamos dėjimas į krepšį, o taip pat ir blokas, kurį jis išrašė „Nets“ gynėjui iš Vokietijos Dennisui Schroderiui likus žaisti 25,4 sek.

Pastarajame epizode taškai iš pradžių buvo įskaityti, bet teisėjai peržiūrėjo epizodą ir nustatė, kad kamuolys dar nesileido, kai buvo numuštas prancūzo.

„Aš buvau įsitikinęs, kad spėjau, – sakė V.Wembanyama. – Tik paklausiau teisėjo, kodėl jis mano, kad kažkas buvo blogai. Jis pasakė, kad kamuolys iš pradžių lietė lentą, bet aš žinojau, kad ne.“

V.Wembanyama tapo ketvirtuoju žaidėju per NBA istoriją, kuris per vieną mačą pelnė bent 30 taškų, atkovojo 15 kamuolių, atliko 7 blokus ir 7 rezultatyvius perdavimus nuo tada, kai statistika tapo oficiali 1973 metais. Prieš tai tai yra pavykę Karremui Abdul-Jabbarui, Charlesui Barkley ir Joeliui Embiidui.

Vida Press nuotr./Victoras Wembanyama
Vida Press nuotr./Victoras Wembanyama

Prancūzijos talentui nedaug trūko iki asmeninio rezultatyvumo rekordo, kuris yra 38 taškai.

Šįkart net 13 taškų V.Wembanyama pelnė per ketvirtą kėlinį ir pratęsimą. „Mes negalėjome palikti Ostino be pergalės“, – sakė vidurio puolėjas apie laikinuosius „Spurs“ namus.

Antrąsias namų rungtynes iš eilės „Spurs“ žaidė per 118 km esančiame Ostine.

To priežastis – klubas nori plėsti savo sirgalių geografiją, o Ostinas yra augantis, arti milijono gyventojų jau turintis Teksaso miestas. Be to, San Antonijuje kaip tik viešėjo reperis Drake'as, koncertavęs „Spurs“ arenoje.

„Man nesvarbu, kur laimėti, – galima ir Timbuktu“, – pareiškė „Spurs“ treneris Greggas Popovichius.

Jis juokavo, užsiminęs apie Malio miestą, bet paskui buvo rimtai paklaustas apie Paryžių. 75 metų treneris patvirtino, kad kitą sezoną „Spurs“ planuoja sužaisti NBA rungtynes V.Wembanyamos gimtosios šalies sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius