-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 21

J.Valančiūno vaidmuo Toronte: kaip išlaisvinti dramblį iš kambario?

Jonas Valančiūnas su „Toronto Raptors“ šiemet pradės jau šeštąjį savo sezoną NBA lygoje. TSN apžvalgininkas Joshas Lewenbergas samprotauja, kokį vaidmenį besikeičiančioje komandoje turėtų užimti lietuvis.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prieš šios treniruočių stovyklos pradžią JV – kaip dramblys kambaryje. Klubas vasarą bandė slaptai žaidėją išmainyti, bet nepavyko rasti komandos, norinčios atlikti mainus. Situacija nejauki, bet toks yra verslas“, – teigia apžvalgininkas.

Jis pažymi, kad dar visai neseniai kuklus J.Valančiūno minučių skaičius ir ant suolo leidžiami ketvirtieji kėliniai Toronte kėlė aršias diskusijas. Dabar Kanadoje diskutuojama jau kitaip – ar išvis 213 cm ūgio milžinui yra vietos po saule Toronte ir besikeičiančioje NBA lygoje?

„Jo mainų vertė yra nepaprastai maža, bet tokių žaidėjų poreikis yra nedidelis. Dauguma ekipų mažina savo sudėtis, stengiantis žaisti greitai ir daug mesti“, – perspektyvas piešia apžvalgininkas.

Tiesa, anot jo, tai dar nereiškia, kad „Raptors“ Jono nevertina.

„Priešingai, jis klubui labai brangus, nes buvo pašauktas penktuoju numeriu, o į tobulėjimą investuota daug laiko“, – pažymima.

Manoma, jog lietuvis ateinantį sezoną gali kilti nuo atsarginių suolo. Panašiai taip savo karjerą Milvokyje atgaivino Gregas Monroe bei Oklahomoje Enesas Kanteris. O šie abu vidurio puolėjai yra labai panašūs savo žaidimo stiliumi. Svarbiausia, kad per savo aikštėje praleistas minutes Jonas būtų maitinamas kamuoliais, o tai puikiai pasitarnautų, kai penkete nebūtų DeMaro DeRozano.

Jei taip nutiktų, pagrindinio vidurio puolėjo poziciją užimtų Serge'as Ibaka, nes dabar, rungtyniaujant kartu su lietuviu, ispanui reikia prieš universalius ketvirtuosius numerius. O tai padaryti nėra lengva.

Bet gali nutikti ir taip, kad abu aukštaūgiai pradės rungtynes starto penkete ir šį sezoną. Pernai jiems būnant aikštėje per 100 atakų varžovai įmesdavo 1,8 taškais daugiau.

Ar Jonas lemiamomis akimirkomis bus aikštėje? Tikriausiai tai priklausys nuo varžovų penketo, žaidimo plano ir pirmųjų trijų kėlinių. Visgi apžvalgininkas prognozuoja, kad šiemet lietuvio vaidmuo taps gerokai aiškesnis ir labiau pritaikytas konkrečioms situacijoms.

„Jis nėra pakankamai įvertinamas už tai, ką aikštėje daro geriausiai. J.Valančiūnas yra vienas geriausių NBA kovotojų dėl atšokusių kamuolių, puikiai meta baudas, minkštu metimu geba rinkti taškus iš po krepšio. Jis sunkiai dirba tiek ant parketo, tiek už aikštės ribų, nesiskundžia negaudamas perdavimų ar minučių. Prisiminkime, jog praėjo vos metai po to, kai atkrintamosiose klimpstant Kyle'ui Lowry ir D.DeRozanui, JV tempė komandą į priekį tol, kol nepatyrė traumos“, – siūlo prisiminti J.Lewenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius