Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 27

Dwyane'as Wade'as – dar viena „Cavaliers“ žvaigždyno dalis

Vėl kartu: LeBronas ir D-Wade'as. Kaip senais laikais. 12 kartų NBA Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavęs Dwyane'as Wade'as nusprendė pasirašyti sutartį su „Cleveland Cavaliers“ ir vėl žais drauge su LeBronu Jamesu, – praneša naujienų agentūros AP šaltiniai.
LeBronas Jamesas ir Dwayne'as Wade'as
LeBronas Jamesas ir Dwayne'as Wade'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš oficialų perėjimą D.Wade'as dar turės pabaigti išėjimo iš „Chicago Bulls“ technines procedūras.

Praėjusį sezoną Čikagoje žaidęs D.Wade'as anksčiau visą karjerą atstovavo „Miami Heat“, kuriame du NBA čempionų titulus laimėjo su L.Jamesu.

Dabar jie bandys laimėti aukso žiedus su „Cavaliers“ komanda, praėjusio sezono finale pralaimėjusia „Golden State Warriors“ klubui.

Jis suteiktų komandai kitą čempionišką laipsnį, čempionišką DNR.

Pirmadienį L.Jamesas pareiškė, jog būtų šaunu žaisti drauge su D.Wade'u: „Jis suteiktų komandai kitą čempionišką laipsnį, čempionišką DNR. Ateitų dar vienas žaidėjas, kuris įtrauktų į žaidimą kitus, kuris galėtų imtis iniciatyvos, kuris puikiai išmano krepšinį. Tikiuosi, kad mes jį gausime. Norėčiau jį turėti.“

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Dwyane'as Wade'as
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Dwyane'as Wade'as

Kai D.Wade'as baigs perėjimo formalumus, jis taps paskutiniuoju „Cavaliers“ aukšto kalibro žaidėju. 12 kartų NBA Visų Žvaigždžių rungtynėse žaidęs 35 metų krepšininkas prisidės prie mainais iš Bostono gauto praėjusių metų Visų žvaigždžių mačo dalyvio Isaiah Thomaso, buvusio naudingiausio sezono žaidėjo Derricko Rose'o. Be to, Klivlando klubas pridėjo du gerai besiginančius žaidėjus Jae Crowderį ir Jeffą Greeną, kurie galėtų padėti kautis prieš „Warriors“, jei abi komandos patektų į NBA finalą ketvirtuosius metus iš eilės.

I.Thomasas dėl traumos nežais iki sausio, bet „Cavaliers“ ir be jo turės žvaigždžių: L.Jamesas, D.Wade'as, D.Rose'as ir dar vienas Visų žvaigždžių rungtynių dalyvis Kevinas Love'as, kuris dabar gali tapti antru pagal rezultatyvumą Klivlande, išvykus Kyrie Irvingui į Bostoną.

D.Wade'as Klivlande uždirbs NBA veterano minimalų atlygį – 2,3 mln. dolerių.

D.Wade'as papildys atakuojančių gynėjų būrį, kuriame jau buvo J.R.Smithas, Kyle'as Korveris ir Imanas Shumpertas. „Cavaliers“ treneriui Tyronnui Lue teks apsispręsti, ką leisti į starto penketą, ką palikti ant atsarginių suolo.

D.Wade'as Klivlande uždirbs NBA veterano minimalų atlygį – 2,3 mln. dolerių. Trylika pirmųjų metų NBA žaidęs Majamyje jis 2016 metų vasarą buvo sudaręs dvejų metų sutartį su „Bulls“ ir likęs Čikagoje būtų uždirbęs 23,8 mln. dolerių.

Tačiau Čikagos komanda neturi ambicijų šį sezoną, tad su krepšininku sutarė išsiskirti. D.Wade'as paaukojo daug pinigų, kad galėtų pabandyti iškovoti dar vieną NBA aukso žiedą – jis būtų ketvirtas. „Tai buvo tiesiog paprastas sprendimas dėl krepšinio, nes pajaučiau, kas man būtų geriausia“, – išėjimą iš „Bulls“ aiškino D.Wade'as.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as

Jis turėtų suteikti ir gerą atmosferą Klivlando komandos persirengimo kambaryje. „Jis yra įrodęs, kad yra ne tik stiprus asmeniškai, bet ir su komanda, kai laimėjo tris čempiono titulus, – sakė „Cavaliers“ puolėjas Tristanas Thompsonas. – Jis pažįsta daug mūsų komandos narių. Visada buvo geras vaikinas rūbinėje. Niekada negirdėjome apie jį nieko bloga.“

D.Wade'as pridės ir taškų. Jis rinko po 23,3 taško, 4,8 kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo per 14 sezonų NBA. Čikagoje jo rodikliai buvo žemesni: 18,3 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Scanpix“ nuotr./Dwyane‘as Wade‘as
„Scanpix“ nuotr./Dwyane‘as Wade‘as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius