Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 04

Veteranų sambrūzdis Los Andžele: ar „Lakers“ nėra per seni kovoti dėl titulo?

NBA laisvųjų agentų rinka atsidarė rugpjūčio 3-ąją dieną, o pirmuosius sporto portalų puslapius staigiai okupavo „Los Angeles Lakers“ ėjimai. Tačiau visi per pirmąją parą Kalifornijos klubo įsigyti žaidėjai yra vyresni nei 30 metų amžiaus, o antradienį prie šios kompanijos prisijungė ir 37-erių veteranas Carmelo Anthony. Sezono metu šį amžių pasieks ir LeBronas Jamesas. „Natūralu kelti klausimą, ar „Lakers“ nebus per seni siekti čempionų titulo?“, – klausia „Bleacher Report“ žurnalistas Andy Bailey.

Kad ir kas benutiktų per artėjančias kelias savaites, „Los Angeles Lakers“ susprogdino didžiausią šio tarpsezonio bombą, kai mainų būdu už Kyle'ą Kuzmą, Montrezlą Harrellą, Kentaviousą Caldwellą-Pope'ą ir vieną šaukimą gavo kaprizingąją 32-ejų metų NBA žvaigždutę Russellą Westbrooką.

Gandai apie galimą persikėlimą į Los Andželą supo ir „Sacramento Kings“ snaiperį Buddy Hieldą, kurį nesunku įsivaizduoti šalia LeBrono Jameso ir Anthony Daviso. Tą padaryti sunkiau su R.Westbrooku, kuris aikštelės neišplės, o tik dar labiau ją užkiš.

Norinti kad šis superžvaigždžių trio sėkmingai funkcionuotų ant parketo, „Lakers“ turi tinkamai pasirinkti likusius žaidėjus. Kalifornijos klubo vadovai atsiraitojo rankoves ir pasirašė sutartis su keliais puikiai žinomais veteranais, kurie užpildo bendrą komandos paveikslą.

Auksinės spalvos „Lakers“ marškinėlius kitą sezoną vilkės Wayne'as Ellingtonas, Trevoras Ariza ir Kentas Bazemore'as, kurių bendras pataikymas iš toli praėjusį sezoną siekė 40 proc.

W.Ellingtonas išmesdavo po 6 metimus, o realizuodavo juos 42 proc. tikslumu. Tuo metu T.Ariza ir K.Bazemore'as dar gali pridėti jėgos ir savoje aikštelės pusėje.

„Lakers“ susigrąžino ir dičkį Dwightą Howardą, padėjusį ekipai iškovoti čempionų titulą prieš metus. Žinoma, jis tolimų metimų nemėtys, bet taps patikimu baudos aikštelės sargu.

Paskutiniai trys naujokai kol kas – senas LeBrono bičiulis Carmelo Anthony ir 23-ejų Malikas Monkas, kurie 2020-2021 metų sezone tritaškius svaidė irgi solidžiu 40 proc. taiklumu, bei 26-erių Kendrickas Nunnas (38,1 proc. trit.).

„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

„Ant popieriaus“ šios komandos puolimas tapo simpatiškesnis, ypatingai, kai „Lakers“ superžvaigždės yra nusiteikusios keisti savąsias pozicijas.

„LeBronas ir A.Davisas kalbėjosi apie galimus pozicijų keitimus, jei tai padės komandai. Pirmasis stumsis į ketvirtąją, o AD taps vidurio puolėju“, – rašo „Los Angeles Times“ žurnalistas Broderickas Turneris.

Su šiais dviem aukštaūgiais po krepšiu, R.Westbrooku įžaidėjo vaidmenyje ir dviem metikais kraštuose „Lakers“ puolimas turėtų būti fantastiškas.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Faktoriumi gali tapti amžius. Visi straipsnyje paminėti žaidėjai, išskyrus M.Monką, K.Nunną ir A.Davisą, yra vyresni nei 30 metų. Karjerą Ispanijos rinktinėje baigusiam Marcui Gasoliui sezono eigoje sueis 37-eri, o jis irgi dar yra sudėtyje. Alfonzo McKinnie yra 28-erių, tačiau jis kovoja dėl vietos rotacijoje.

Jaunimui komandoje atstovaus M.Monkas ir Talenas Hortonas-Tuckeris, universalus 20-metis puolėjas, kuris šią vasarą tapo apribotu laisvuoju agentu bei jau yra sulaukęs kelių ekipų dėmesio.

Net jei „Lakers“ klubui pavyks išsaugoti T.Hortoną-Tuckerį, visų dabar sudėtyje esančių žaidėjų amžiaus vidurkis siekia 32,2 metų.

Palyginimui, pastarųjų dešimties čempionėmis tapusių ekipų vidurkis buvo 28,4.

2012-2013 metų čempionė „Miami Heat“ yra vienintelė, kurios amžiaus vidurkis viršijo 30 metų.

Žinoma, Los Andželo komanda dar gali šiek tiek atjaunėti. Dvišalius kontraktus dabar turi Austinas Reavesas ir Joelis Ayayi, bet tai žaidėjai, kurie bus suolo gale, svarbiausius sezono momentus praleisdami ne aikštelėje.

JAV žiniasklaidoje mirga nuo kitų galimų „Lakers“ taikinių: Andre Iguodala, Danny Greenas, Markieffas Morrisas, Jaredas Dudley ir Wesley Matthewsas.

„Scanpix“ nuotr./ Danny Greenas
„Scanpix“ nuotr./ Danny Greenas

Visų šių krepšininkų amžius irgi yra virš 30.

Tai nebūtinai reiškia, jog „Lakers“ neturi šansų iškovoti titulą. Komandoje rungtyniaus tokie supertalentai kaip LeBronas, AD ir R.Westbrookas, turintys begalę patirties bei apstatyti snaiperiais.

Tačiau toks kiekis saulėlydį pasitinkančių krepšininkų vienoje ekipoje yra tikrai neįprastas reiškinys.

Traumų išvengti bus sunkiau. Įgauti geresnę formą irgi bus sudėtingiau. Atstovėti ar atsakyti į jaunų varžovų atletiškumą gali tapti misija neįmanoma.

Labai svarbus bus A.Davisas, kuris per karjerą netapo geležinio krepšininko pavyzdžiu.

Bet elgetos negali rinktis. Trys komandos superžvaigždės kitą sezoną uždirbs 120,8 mln JAV dolerių, kai algų kepurė siekia 112,4 mln. Po Russello Westbrooko mainų „Lakers“ gali rinktis tik tarp veteranų žaidėjų.

Nors sėkmės pavyzdžių nėra daug, kaltinti Los Andželo klubo dėl pasirinkto kelio imti veteranus vietoje savo vertę norinčio įrodyti jaunimo tikrai negalime.

VIDEO: PIKENROLAS: slovėniškas balius, (ne)įdomus „Žalgirio“ naujokas ir kas laukia D.Sirvydžio?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius