Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

Viename svarbiausių NBA metų renginių – Artūras Karnišovas su Stephenu Curry

Jau ateinančią naktį NBA surengs vieną svarbiausių savo metų renginių – NBA naujokų biržos loteriją. Joje šįkart virtualiai dalyvaus ir „Chicago Bulls“ organizacijos vairą pavasarį perėmęs Artūras Karnišovas.
Artūras Karnišovas ir Stephenas Curry
Artūras Karnišovas ir Stephenas Curry / Eriko Ovračenko / 15min ir Scanpix nuotr.

14 komandų su viltimi žvelgia į loteriją, galinčią iš pagrindų pakeisti klubo ateitį.

Visos jos turi didesnius ar mažesnius šansus gauti pirmąjį šaukimą 2020 m. naujokų biržoje, kurioje galėtų pasirinkti ryškiausią savo kartos talentą.

Loterijos komandų galimybes nusprendė jų pasirodymas reguliariajame sezone – kuo prastesnis buvo ekipos rezultatas, tuo daugiau šansų, kad ji gaus pirmąjį šaukimą.

„Bulls“ iki koronaviruso pandemijos pasiekė 22 pergales ir patyrė 43 pralaimėjimus bei užfiksavo septintą prasčiausią rezultatą NBA lygoje, tad ir Čikagos komandos šansai gauti pirmąjį šaukimą yra septinti – 7,5 proc. „Bulls“ taip pat turi 7,8 proc. tikimybę gauti antrąjį, 8,1 proc. tikimybę gauti trečiąjį ir 8,5 proc. tikimybę gauti ketvirtąjį šaukimą.

Vis dėlto didžiausi šansai, kad „buliams“ atiteks 8-asis arba 7-asis šaukimai – tokios galimybės siekia atitinkamai 34,1 ir 19,7 proc. Pastaruosius dvejus metus „Bulls“ naujokų biržoje rinkosi septinti.

NBA naujokų biržos loterijos dalyviai ir jų tikimybės gauti pirmąjį šaukimą

  • „Golden State Warriors“ – 14 proc.
  • „Cleveland Cavaliers“ – 14 proc.
  • „Minnesota Timberwolves“ – 14 proc.
  • „Atlanta Hawks“ – 12,5 proc.
  • „Detroit Pistons“ – 10,5 proc.
  • „New York Knicks“ – 9 proc.
  • „Chicago Bulls“ – 7,5 proc.
  • „Charlotte Hornets“ – 6 proc.
  • „Washington Wizards“ – 4,5 proc.
  • „Phoenix Suns“ – 3 proc.
  • „San Antonio Spurs“ – 2 proc.
  • „Sacramento Kings“ – 1,3 proc.
  • „New Orleans Pelicans“ – 1,2 proc.
  • „Memphis Grizzlies“ – 0,5 proc.

Sėkmę savo komandai mėgins atnešti „Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentas A.Karnišovas, kuris dalyvaus virtualioje naujokų biržos loterijoje.

Komandos į ją gali deleguoti nebūtinai savo vadovą – daugelis ekipų į loteriją siunčia savo žaidėjus. Štai „Sacramento Kings“ klubą loterijoje atstovaus įžaidėjas De'Aaronas Foxas, „Washington Wizards“ atstovu bus japonas Rui Hachimura, „Charlotte Hornets“ veidu bus gynėjas Devonte' Grahamas, o „Minnesota Timberwolves“ ekipai sėkmę mėgins atnešti D'Angelo Russellas.

Naujokų biržos loterijoje virtualiu būdu dalyvaus ir viena ypač ryški lygos žvaigždė – traumų kamuotų ir blogiausią rezultatą praėjusiame sezone pademonstravusių „Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Kai kurios ekipos savo atstovais pasirenka klubo legendas – šiemet „Cleveland Cavaliers“ atstovaus ilgametis jos centras Bradas Daugherty.

Be A.Karnišovo, iš klubų vadovų virtualioje naujokų biržos loterijoje dalyvaus ir Leonas Rose'as („New York Knicks“), Jamesas Jonesas („Phoenix Suns“), Eliottas Perry („Memphis Grizzlies“), Troy'us Weaveris („Detroit Pistons“), Jami Gertzas („Atlanta Hawks“), Trajanas Langdonas („New Orleans Pelicans“) ir Peteris Holtas („San Antonio Spurs“).

Šių metų naujokų biržos loterijoje pirmuosius šaukimus gausiančios komandos greičiausiai rinksis iš trijų ryškiausių talentų – Anthony Edwardso, Jameso Wisemano ir prieš kelerius metus Prienuose rungtyniavo LaMelo Ballo.

Naujokų biržos loterija ateinančią naktį prasidės 3.30 val. Lietuvos laiku, o pati naujokų birža dėl COVID-19 pandemijos bus surengta rekordiškai vėlai – spalio 16-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius