-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 14

Visi moka driblinguoti kamuoliu. Tačiau kas tai geba kaip jie?

Sunku daugiau tikėtis iš krepšinio. Žaidėjas valdo kamuolį, o akimis laksto į kairę ir dešinę, spręsdamas apie atakos kryptį. Krepšininkas imituoja veiksmą viena ranka, bet juda į kitą, tad jo gynėjas sutrinka. Klaidinamieji judesiai su kamuoliu taip apsuka varžovui galvą, kad šis suklumpa, o kartais ir iš viso parkrenta. Žiūrovų minia staugia iš pasitenkinimo arba gailesčio: uuuh ir aaach.
NBA krepšinį puošia driblingo virtuozai.
NBA krepšinį puošia driblingo virtuozai. / New York Times

Tik keli krepšinio įgūdžiai būna labiau kūrybiški nei kamuolio valdymas.

Galimybės įspūdingai įdėti kamuolį arba atlikti magišką perdavimą ateina ir praeina. Tačiau kūrybingai valdyti kamuolį reikia nuosekliai, ypač NBA, kur atletiški gynėjai bando uždaryti visus kelius atakai.

Šio NBA sezono atkrintamosios varžybos pasižymi geriausiais kamuolio driblingo meistrais per krepšinio istoriją. Kyrie Irvingas, Jamesas Hardenas, Chrisas Paulas, Stephenas Curry kūrė, o dalis jų dar kurs įspūdingas akimirkas aistruoliams.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

„Golden State Warriors“ žvaigždė S.Curry sugeba susikurti erdvės savo tritaškiams, atsikratydamas gynėjų. J.Hardenas su „Philadelphia 76ers“ jau baigė kovas Rytų konfederacijos pusfinalyje, bet barzdočius vėl rodė meistriškumą, įveikdamas varžovų barikadas. K.Irvingas yra burtininkas dėl savo klaidinamųjų judesių, nors galiausiai ir neištempė „Brooklyn Nets“ į Rytų konferencijos finalą. Ch.Paulas valdo kamuolį ir diriguoja „Phoenix Suns“ atakoms kaip orkestro dirigentas. Kiekvienas jų lengvai geba supainioti varžovui galvą.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Paulas

„New York Times“ paprašė šia tema padiskutuoti tris kamuolio valdymo legendas: Timą Hardaway, Oscarą Robertsoną ir Godą Shammgodą.

Su Šarūnu Marčiulioniu žaidęs T.Hardaway NBA rungtyniavo nuo 1989 iki 2003 metų ir buvo vienas geriausių lygos įžaidėjų. Jo elitinis judesys buvo dvigubas kamuolio permetimas sau tarp kojų, dar vadinamas „UTEP Two Step“.

G.Shammgodas, dabar „Dallas Mavericks“ trenerio asistentas, NBA žaidė trumpai, bet jo kamuolio valdymas tapo kultinis Niujorko lauko aikštelėse. Jo firminis judesys – kamuolio persimetimas išstumiant kamuolį į priekį viena ranka, o tada aplink apsukant antrąja – šis judesys įkvėpė visą įžaidėjų kartą.

O.Robertsonas yra NBA legenda, žaidėjas, pirmasis rinkęs trigubo dublio vidurkį per NBA sezoną. Jo kamuolio permetimais tarp kojų publika žavėjosi 1960-aisiais.

– Ko reikia geram kamuolio driblingo meistrui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius