Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

„Visų žvaigždžių“ rungtynės – be lietuviško akcento: D.Sabonis liko už borto

Lietuviškų akcentų šių metų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse nebus. Rytų konferencijos komandų vyriausiųjų trenerių sprendimu Domantas Sabonis nebuvo išrinktas tarp geriausių lygos krepšininkų, kurie kovo 7-ąją varžysis Atlantoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Nors demonstruoja geriausius karjeros skaičius, D.Sabonis nepateko tarp dvylikos išrinktų Rytų konferencijos krepšininkų.

Suprasti akimirksniu

  • Rytų konferencijos žvaigždės: Bradley Bealas, Kyrie Irvingas, Kevinas Durantas, Giannis Antetokounmpo, Joelis Embiidas, Jaylenas Brownas, Jamesas Hardenas, Benas Simmonsas, Zachas LaVine'as, Jaysonas Tatumas, Julius Randle'as, Nikola Vučevičius.
  • Vakarų konferencijos žvaigždės: Stephenas Curry, Luka Dončičius, LeBronas Jamesas, Kawhi Leonardas, Nikola Jokičius, Damianas Lillardas, Chrisas Paulas, Donovanas Mitchellas, Paulas George'as, Zionas Williamsonas, Rudy Gobert'as, Anthony Davisas.

Penkis – Bradley Bealą, Kyrie Irvingą, Keviną Durantą, Giannį Antetokounmpo ir Joelį Embiidą – išrinko sirgaliai, žaidėjai ir žiniasklaidos atstovai.

Atsarginius krepšininkus rinkę treneriai pasirinko Jayleną Browną, Jamesą Hardeną, Beną Simmonsą, Zachą LaVine'ą, Jaysoną Tatumą, Juliusą Randle'ą ir Nikolą Vučevičių.

Į „Visų žvaigždžių“ rungtynes nepateko ne tik D.Sabonis, bet ir kiti „Indiana Pacers“ krepšininkai, nors ši ekipa Rytuose šiuo metu rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Nepatekdamas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes D.Sabonis negavo ir jo kontrakte numatyto 1 mln. JAV dolerių priedo, kurį lietuvis būtų susižėręs už patekimą tarp lygos žvaigždžių.

D.Sabonis šį sezoną jau triskart gerino karjeros rezultatyvumo rekordą, tris kartus surinko trigubą dublį, o vidutiniškai per rungtynes jis renka po 21,5 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Vakarų konferencijoje treneriai prie jau anksčiau išrinktų starto penketo žaidėjų pridėjo Damiano Lillardo, Chriso Paulo, Donovano Mitchello, Paulo George'o, Ziono Williamsono, Rudy Gobert'o ir Anthony Daviso pavardes.

Iš visų 24 „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvausiančių krepšininkų jose debiutuos keturi žaidėjai – Jaylenas Brownas, Zachas LaVine'as, Julius Randle'as ir Zionas Williamsonas.

D.Sabonis „Visų žvaigždžių“ rungtynėse debiutavo pernai. Atstovaudamas LeBrono Jameso komandai lietuvis per 19 minučių tąsyk įmetė 2 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, o jo ekipa laimėjo 157:155.

Be jo, iš NBA rungtyniavusių lietuvių „Visų žvaigždžių“ rungtynėse yra žaidęs tik Žydrūnas Ilgauskas. Jis tą darė dusyk 2003 ir 2005 metais.

„Visų žvaigždžių“ savaitgalis šiemet vyks Atlantoje kovo 7 dieną. Tą pačią dieną bus surengti ir įprastai para anksčiau vykstantys individualūs konkursai. Dėl pandemijos nuspręsta tritaškių ir įgūdžių konkursus surengti prieš „Visų žvaigždžių“ rungtynes, o dėjimų konkursą – per jų ilgąją pertrauką.

D.Sabonis pernai be „Visų žvaigždžių“ mačo varžėsi ir įgūdžių konkurse, kuriame pateko į finalą, bet nusileido „Miami Heat“ centrui Bamui Adebayo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius