Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 11 21

„Wizards“ įteikė pelningą kontraktą latviui, o mainų pasiprašė kita žvaigždė

Ambicingus tikslus artėjančiam NBA sezonui išsikėlusi „Washington Wizards“ atliko svarbų ėjimą laisvų agentų rinkoje ir susitarė dėl naujos sutarties su latviu Daviu Bertaniu. Visai netrukus JAV sostinės klubą pasiekė žinia iš vieno iš klubo lyderių Johno Wallo, kuris pasiprašė būti išmainytas.
Davis Bertans
Davis Bertans / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Proveržio sezoną sužaidusio latvio Davio Bertanio agentas ESPN patvirtino, kad abi pusės susitarė dėl naujos 5 metų 80 mln. JAV dolerių vertės sutarties.

28-erių lengvojo ir sunkiojo krašto pozicijose rungtyniauti galintis snaiperis buvo viena geidžiamiausių prekių laisvųjų agentų rinkoje, tačiau galiausiai susigundė pelningu „burtininkų“ pasiūlymu.

Praėjusiame sezone latvis vidutiniškai pelnydavo po 15,4 taško ir sugriebdavo po 4,5 kamuolio. Per 29 min. jis išsimesdavo net po 8,7 tritaškio, o juos realizuodavo labai solidžiu 42,4 procentu.

Jis tapo tik trečiuoju 208 cm ar aukštesnio ūgio krepšininku NBA istorijoje, per sezoną pataikiusiu bent 200 tolimų metimų. Praeityje tai buvo padarę tokie pripažinti snaiperiai kaip Peja Stojakovičius ar Rashardas Lewisas.

„Wizards“ klubas savo sudėtį taip pat sustiprino Robenu Lopezu ir Anthony Gillu.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Permainų „Wizards“ sudėtyje netolimoje ateityje nusimato ir daugiau.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania atskleidė, kad mainų pasiprašė ilgametis klubo krepšininkas Johnas Wallas, turėjęs sudaryti lyderių tandemą su Bradley Bealu.

2010 metų NBA naujokų biržoje pirmuoju numeriu „Wizards“ ekipos pasirinktas įžaidėjas dėl įvairių traumų krepšinio nežaidė jau 23 mėnesius.

Pasak „NBC Sports Washington“ apžvalgininko Chriso Millerio, krepšininką nustebino klubo generalinio vadybininko komentarai, jog Vašingtono ekipa savo ateitį lipdys tik aplink B.Bealą.

Pastaruoju metu sklandė gandai, kad J.Wallas galėtų būti įtrauktas į mainus su „Houston Rockets“ ekipa, kurios įžaidėjas Russellas Westbrookas taip pat ieško naujos karjeros stotelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius