-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 11

„Pacers“ dilema dėl D.Sabonio: sparčiai progresuojantį lietuvį gali tekti parduoti?

Su 14,3 vidurkiu Domantas Sabonis yra antras pagal rezultatyvumą „Indiana Pacers“ žaidėjas, nors dar nė vienerių šio sezono rungtynių nepradėjo starto penkete. Nenuostabu, kad taip žaisdamas lietuvis žeriasi liaupses. Tačiau NBA apžvalgininkai atkreipia dėmesį ir į tai, kad „Pacers“ baudos aikštelėje dėl tokio lietuvio progreso darosi vis labiau ankšta.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ESPN apžvalgininkas Zachas Lowe'as savo rubrikoje „10 dalykų, kurie man patinka ir kurie nepatinka“ apie D.Sabonį parašė taip:

„Šiek tiek to seksualaus senamadiško krepšinio. D.Sabonis yra taip gerai nupoliruotas, jis yra produktyvus bet kuriame aikštės centimetre.
Pabandykite prispausti Victorą Oladipo gaudyklėje žaidžiant du prieš du ir D.Sabonis praslys ties baudų metimo linija, atsidurs atviroje erdvėje, viską puikiai perskaitydamas. Jei V.Oladipo aštrins giliau, D.Sabonis su malonumu slys šalia. Sabas turi stepo šokėjo įgūdį pagreitinti ar sulėtinti tempą, kad kamuolys iš įžaidėjo jį pasiektų tinkamiausiu metu“.

D.Sabonis renka po 14,3 taško, atakuodamas 67 proc. taiklumu, ir atkovoja po 9,1 kamuolio. Mylesas Turneris, kuris nuo 2016–17 m. sezono pradžiose visas 159 rungtynes pradėjo starto penkete, pelno po 11,1 taško (49 proc. pataikymas) ir nugriebia po 4,9 kamuolio.

„Indy Star“ apžvalgininkas Greggas Doyelas kelia klausimą, ar, žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą, „Pacers“ neturėtų atlikti pasirinkimo – M.Turneris ar D.Sabonis?

VIDEO: „Atsarginiai“: Justino Jankevičiaus žinia NBA žvaigždei, ginčas su vedėjais, keiksmai ir kreivarankiai

Pastaruosius sezonus buvo įprasta D.Sabonį laikyti M.Turnerio, taip pat labai talentingo aukštaūgio, dubleriu, tačiau D.Sabonis vis garsiau kelia klausimą, kuris iš jų išties yra svarbesnis komandai.

Pavyzdžiu G.Doyelas pateikia revoliucine laikytą, bet nepasiteisinusią „Pelicans“ idėją žaisti su dviem lygiaverčiais vidurio puolėjais – DeMarcusu Cousinsu ir Anthony Davisu. Po kelių sezonų D.Cousinsą „Pelicans“ paleido į laisvų agentų rinką.

„Supraskite, man labai patinka ir M.Turneris, ir D.Sabonis. Tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Jie puikūs jauni žaidėjai ir puikūs jauni vyrai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Joelis Embiidas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Joelis Embiidas

Bet kol M.Turneris regimas kaip klubo ateitis, pasak „Pacers“ prezidento Larry Birdo, galinčio tapti „vienu geriausiu, o gal net geriausiu žaidėju „Pacers“ istorijoje“, komandos superherojų titulas priklauso V.Oladipui ir D.Saboniui, kuris tapo savotišku Batmano Oladipo Robinu“.

Po rungtynių su „76ers“, kuriose D.Sabonis grėsmingai įdėjo per Joelį Embiidą ir surinko 16 taškų, G.Doyelas rašė: „Sirgaliai 107 sektoriuje, sėdėję už mano nugaros ketvirtajame kėlinyje skandavo: Sodinkite Mylesą Turnerį ant suolo! Parduokite jį.

O po rungtynių J.Embiidas ieškojo vieno „Pacers“ žaidėjo, norėdamas išreikšti jam pagarbą. Jis pakėlė ranką ir pasveikino D.Sabonį. Šis atsakė tuo pačiu.

Štai tokiu geru žaidėju D.Sabonis tapo. O dabar prisėskite, nes tai perskaitę galite nukristi. Visoje NBA lygoje pagal žaidėjo efektyvumo reitingą (Player Efficiency Rating, PER) D.Sabonis yra trečias (27,7), nusileisdamas tik Stephenui Curry (30,0) ir Kevinui Durantui (27,8).

M.Turnerio efektyvumas yra tik 16,2, ir tai tik šeštas rodiklis... pačioje „Pacers“ komandoje“.

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Žaisti kartu, pasak apžvalgininko, M.Turneris ir D.Sabonis vargu ar gali. Šį sezoną kartu aikštėje jie praleidžia vidutiniškai vos po 5 min., per kurias varžovai pelno vidutiniškai 11 taškų daugiau nei „Pacers“. Taigi jų tandemas neveikia, ir treneris Nate'as McMillanas jį naudoja retai.

„NBA lygoje mes beveik nematome dviejų baudos aikštelės monstrų vienu metu aikštėje. Dauguma komandų mėgsta žaisti su žaidėjais, kurie išplečia atakas“, – sakė pats N.McMillanas.

Kitas „Indy Star“ apžvalgininkas Jimas Ayello sako, kad puolimą grįsdami per baudos aikštelę „Pacers“ aukoja žaidimo tempą, dėl ko pagal rezultatyvumą „Pacers“ tėra tik 24-oje vietoje, bet pripažįsta, kad „senamadiškų D.Sabonio judesių sunku nepamilti“.

„Baigiantis transferų langui bus įdomu. NBA penketukai vis žemėja ir darosi greitesni, bet kiekvienoje komandoje yra vietos vienam geram jaunam vidurio puolėjui. Vienam. Yra komandų, kurios tokio neturi. O „Pacers“ turi du. Ir jų, matyt, laukia skirtingos kryptys.

Dėl kažkokios priežasties M.Turnerio produktyvumas per 36 minutes krito iki karjeros žemiausios ribos – 15,7 taško ir 6,6 atkovoto kamuolio. Tuo metu D.Sabonis pakėlė iki 21,3 taško ir 13,3 atkovoto kamuolio. Nė vienas nemėto tritaškių, bet D.Sabonis šiaip geresnis metikas. Bet M.Turneris geresnis gynyboje. Tai kurį pasilikti? Kurį parduoti? Didelis klausimas. Džiaugiuosi, kad ne man reikia spręsti“, – užbaigė G.Doyelas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius