Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 18

Žiūrovus neraminanti detalė: kas nutiko Michaelo Jordano akims?

Per „Netflix“ ir ESPN rodomas dokumentinis serialas „The Last Dance“ sudomino milijonus žiūrovų. Dešimties dalių dokumentinis filmas pasakoja apie legendinę NBA komandą „Chicago Bulls“ ir jos superžvaigždę Michaelą Jordaną. Jis prisimena įdomiausius karjeros momentus, bet žiūrovai pastebi pasikeitusį legendinio krepšininko žvilgsnį.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“ nuotr.

Per interviu M.Jordano akys dažnai atrodo geltonos, o kartais – raudonos.

Kai kuriems žiūrovams dėl to kilo klausimų dėl 56 metų amerikiečio sveikatos.

Pageltęs akių baltymas gali informuoti apie bėdas, susijusias su tulžies pūslės, kasos ar kepenų veikla.

Kanados portalas vice.com kreipėsi į akių ligų specialistą Valą Phua dėl M.Jordano akių atspalvio, taip pastebimo per dokumentinį serialą.

„Jordano akys yra šiek tiek nebūdingos spalvos, o tai gali byloti apie geltligę. Taip pat įmanoma ir nedidelė akių trauma, dėl kurios irgi galėjo pakisti spalva. Priežastis gali būti ir jungtinė“, – tikslios diagnozės neįvardino gydytojas.

Anot V.Phua, geltligė gali atsirasi ir dėl mažiau kenksmingų ligų, pavyzdžiui, dėl akių uždegimo. Jis patarė rimtai vertinti simptomus.

„Akių pageltonavimas neturi būti ignoruojamas, nes tai gali būti kažkurios ligos ženklas. Uždelsimas gydyti akių ligas gali atsiliepti regėjimui ar net nuvesti iki aklumo“, – įspėjo V.Phua.

Kai kurie M.Jordano gerbėjai priminė, kad legendinio Čikagos krepšininko akys atrodydavo rubino spalvos ir anksčiau praėjusiame dešimtmetyje.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas su žmona Yvette Prieto.
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas su žmona Yvette Prieto.

JAV oftalmologų akademijos teigimu, spalva akyse labiau būdinga afroamerikiečiams.

M.Jordano turtai vertinami apie 1,9 mlrd. dolerių, tad galima daryti prielaidą, jog krepšinio legenda rūpinasi aukščiausio lygio sveikatos specialistai.

Pats M.Jordanas nekomentavo apie akių spalvą. Pastaruoju metu jis nėra prisipažinęs ir apie kokias nors sveikatos problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius