Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 28

Žudiko instinktas: netikėtas „Jazz“ pergalių kalvis

Net ir didžiausi NBA optimistai nesitikėjo to, kad „Utah Jazz“ krepšininkas Joe Johnsonas atkrintamosiose varžybose rungtyniaus taip, kad jo lemiamais šūviais bus sunku patikėti. Tik šį sezoną į Jutą atvykęs gynėjas „šaudo“ vieną lemiamą metimą po kito, o jau šiąnakt jis gali padėti savo klubui prasibrauti į Vakarų konferencijos pusfinalį.
Joe Johnsonas
Joe Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusią vasarą J.Johnsonas nusprendė persikelti į Jutą, tačiau per daug dėmesio šis ėjimas nesulaukė, nes visų akys krypo į Kevino Duranto sprendimą rungtyniauti „Warriors“ gretose.

35-erių gynėjas iškeitė šiltą Majamio paplūdimį į mažą bei vėsų Jutos miestelį.

„Žinau, kad daugelis žmonių nesuprato mano sprendimo.“, – daugeliui gerbėjų antrino J.Johnsonas.

J.Johnsonas Jutoje matė Gordoną Haywardą, Rudy Gobertą bei jauną „Jazz“ komandą, kuriai reikia veterano pagalbos. Negana to, į ekipą atvyko ir George'as Hillas bei Borisas Diaw, o tai turėjo būti trūkstamos detalės, kurios pastums šią komandą į aukštesnį lygį.

Prabėgus devyniems mėnesiams „Jazz“ pirmą kartą nuo 2012 metų pateko į atkrintamąsias bei pirmą sykį nuo 2010-ųjų gali patekti į antrąjį jų etapą. J.Johnsonas paprastai ir liaudiškai tarianti vis įrodinėja, kad dar „turi parako“.

„Scanpix“ nuotr./Joe Johnsonas
„Scanpix“ nuotr./Joe Johnsonas

Dažniausiai galvojant apie J.Johnsoną prisimename pinigus. Jis savo karjeroje uždirbo apie 200 mln. JAV dolerių, tačiau savo lemiamais metimais didžiąją dalį jų tikrai gavo pelnytai.

Net ir šiose atkrintamosiose varžybose jis likus penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos ir persvarai esant penkiems taškams arba mažiau meta net 80 proc. taiklumu (!). Jis pataikė 8/10, o tiek pat metimų šiemet svarbiausiomis rungtynių akimirkomis surinko ir Chrisas Paulas bei Kawhi Leonardas.

J.Johnsonas šias atkrintamąsias pradėjo su trenksmu. Pirmose serijos rungtynėse jis pataikė metimą su sirena, kuris išplėšė pergalę „Jazz“, o tai buvo jau aštuntas pergalę išplėšiantis jo šūvis per pastaruosius 10 metų. Joks kitas žaidėjas nepataikė net pusės tiek.

VIDEO: Lemiamas Joe Johnsono metimas

Taip, J.Johnsonas savo karjeroje girdėjo nemažai kritikos dėl savo žaidimo, tačiau reikia pripažinti – lemiamomis akimirkomis jis yra vienas geriausių krepšininkų visame pasaulyje.

„Iso Joe“ gali nesunkiai progą metimui susikurti pats, nors jo atletiškumas ar amžius jam jau seniai neleidžia skrajoti pro varžovų galvas. Jis gynybą perskaito puikiai, o tai lemia tiek daug lemiamų metimų.

Negana to, serijoje su „Clippers“ J.Johnsonas puikiai dalinasi kamuoliu bei neblogai atrodo gynyboje. Jis neretai gynėsi prieš Blake'ą Griffiną ir tikrai negadino vaizdo bei blokavo savo varžovo metimą pirmų rungtynių ketvirtame kėlinuke.

Šios nedidelės detalės J.Johnsoną paverčia vienu svarbiausių faktorių serijoje su „Clippers“, o galbūt lemiamomis taps jau šios nakties rungtynės. Kol kas „Jazz“ pirmauja rezultatu 3-2, o artėjančią naktį mačas vyks Jutoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius