-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 17

Žymus krepšinio komentatorius savo didžiausią klaidą sieja su Š.Jasikevičiaus metimu

Mike'as Breenas – bene labiausiai atpažįstamas balsas NBA sirgaliams. Nuo 2006-ųjų visus be išimties NBA finalus komentavęs amerikietis Jungtinėse Valstijose yra tapęs tikru komentatorių etalonu, tačiau net ir geriausiems kartais pasitaiko klaidų.
Lemiamas Šarūno Jasikevičiaus metimas Sidnėjuje ir emocijos po jo
Lemiamas Šarūno Jasikevičiaus metimas Sidnėjuje ir emocijos po jo

Su ESPN žurnalistu Zachu Lowe pastarojo tinklalaidėje bendravęs 58-erių komentatorius papasakojo dviejų dešimtmečių istoriją, kai padarė vieną didžiausių klaidų savo komentavimo karjeroje.

Ta klaida susijusi ir Lietuva, kadangi nutiko per įsimintinas Lietuvos rinktinės rungtynės su amerikiečiais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

„2000-ųjų olimpinėse žaidynėse Australijoje Jungtinių Valstijų komanda žaidė prieš Lietuvą, kuri buvo labai gera, – pasakojimą pradėjo M.Breenas. – Rungtynės buvo atkaklios, o pabaigoje lietuviai atsiliko 2 taškais. Prisimenu, jog Šarūnas Jasikevičius, trumpai žaidęs ir „Indiana Pacers“ bei buvęs nuostabiu žaidėju tarptautiniame krepšinyje, paskutinėmis sekundėmis metė tritaškį. Jeigu jis pataikytų, jie laimėtų prieš JAV ir amerikiečiai liktų be aukso medalio. Tai būtų pirmas kartas, kai amerikiečiai pralaimėtų olimpinėse žaidynėse su NBA žaidėjais.

Jau buvau pasiruošęs sakyti: „metimas taiklus, Lietuva laimėjo!“

Jis išmetė kamuolį ir atrodė, kad kamuolys įkris į krepšį. Aš maniau, kad metimas bus taiklus, ir jau buvau pasiruošęs sakyti: „metimas taiklus, Lietuva laimėjo!“ Tačiau kamuoliui neįkritus, man išsprūdo „o, ne!“ Tai galėjo atrodyti, lyg aš būčiau nusivylęs, o mane tai labai sutrikdė.“

VIDEO: Lietuva - JAV 2000 m. pusfinalis

ABC televizijoje šiuo metu dirbantis, o taip pat „New York Knicks“ susitikimus „MSG Network“ televizijoje komentuojantis amerikietis prisiminė, kad turėjo šansą ištaisyti savo klaidą, tačiau galiausiai jos atsisakė.

„Rungtynės buvo įrašomos, nebuvo rodomos tiesiogiai. Aš nuėjau pas NBC televizijos vadovus ir pasakiau: „manau, kad turime problemą – pabaigoje aš suklydau ir galėjo pasirodyti, kad aš buvau nusivylęs dėl JAV pergalės“. Peržiūrėjome įrašą, o jie patikino, kad jeigu noriu, galime pakeisti įrašą, tačiau aš nesutikau sakydamas, kad „tokia mano reakcija ir aš nenoriu jos pakeisti“.

Galiausiai, per televiziją buvo parodytas originalus įrašas ir viskas praėjo sklandžiai, bet dar iki šiol prisimenu tą epizodą su mintimi, kad daugeliui pasirodė, jog buvau nusivylęs amerikiečių laimėjimu“, – prisiminė „Lowe Post“ tinklalaidėje prisiminė M.Breenas.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Breenas (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Breenas (dešinėje)

Primename, kad akiplėšiškai į atlapus amerikiečiams kibę lietuviai pusfinalyje suklupo 83:85, o galiausiai užėmė trečiąją vietą, mažajame finale nugalėję australus. Amerikiečiai finale nepaliko šansų Prancūzijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius