Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

224 cm bokštas siautėjo NCAA finale, bet titulo neiškovojo

„State Farm“ stadione Arizonoje praėjusią naktį sužaistas JAV studentų krepšinio lygos NCAA finalas. 74 423 žiūrovų akivaizdoje antrus metus iš eilės triumfavo Konektikuto universitetas (UConn), 75:60 (36:30, 39:30) nugalėjęs Purdue universiteto krepšininkus.
Zachas Edey
Zachas Edey / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.
Temos: 1 NCAA

„UConn Huskies“ tapo pirmąja komanda nuo 2007 m. Floridos, sugebėjusia apginti NCAA čempionės titulą.

Šį kartą „haskiai“ buvo dar labiau nesustabdomi. Jei pernai šešias pergales atkrintamosiose jie pasiekė vidutiniu 20 taškų skirtumu, tai šiemet varžovus pranoko net vid. 23,3 taško. Visas pergales Konektikuto žaidėjai iškovojo dviženkliais skirtumais – tą patį jie padarė ir pernai.

Laimėti finalo jiems nesutrukdė netgi monstriškas Zacho Edey pasirodymas. 224 cm ūgio kanadietis, praėjusiais metais žaidęs ir pasaulio čempionate, per 39 minutes pelnė net 37 taškus (15/25 dvit., 7/10 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 2 metimus.

„UConn Huskies“ rinkosi strategiją nedvigubinti gynyboje Z.Edey ir taip neleisti įsibėgėti kitiems žaidėjams, kurie galiausiai per visas rungtynes kartu surinko vos 23 taškus. Purdue krepšininkai per visas rungtynes pataikė tik 1 tritaškį iš 7, nors iki finalo buvo antra pagal taiklumą NCAA komanda.

Konektikuto universitetui tai – šeštasis NCAA trofėjus. Daugiau yra iškovoję tik UCLA (11) ir Kentukio (8) universitetai, tiek pat – dar ir Šiaurės Karolinos studentai.

Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas Tristanas Newtonas. 22-ejų įžaidėjas finale pelnė 20 taškų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 5 kamuolius.

Beveik 75 tūkst. finalą aplankę žiūrovai tapo trečiąja pagal dydį auditorija NCAA finalų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius