Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 09 05

Apmaudo neslėpęs Donatas Motiejūnas: „Turėjome didelį šansą“

Lietuvos rinktinė po penkių įspūdingų pergalių pasaulio čempionate patyrė skaudų Serbijos antausį ketvirtfinalio etape, pralaimėjusi rezultatu 68:87.

Ketvirtfinalyje į serbų pinkles įsipainioję Kazio Maksvyčio auklėtiniai baigė žygį dėl medalių ir tiesioginio kelialapio į kitų metų Paryžiaus olimpiadą – 68:87. Dėl jos mūsiškiai dar galės pakovoti papildomame atrankos turnyre, kuris kitąmet vyks liepos 2–7 dienomis, o šiame turnyre dar tęs kovas dėl 5–8 vietų.

„Negalvoju, kad meškos paslaugą padarė ta pergalė prieš JAV. Tiesiog... Šiandien serbai žaidė žymiai protingiau nei mes“, – nusivylimo neslėpė D.Motiejūnas.

Jis pats per 13 minučių šįkart pelnė 2 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit.) ir sugriebė 1 atšokusį kamuolį. Tai – blogiausias asmeninis „Monaco“ žaidėjo pasirodymas 2023-iųjų metų pasaulio pirmenybėse.

„Serbai išmušinėjo mus iš mūsų derinių. Neleido mums žaisti mūsų krepšinio. Žaidėme jų. Pelnėme mažiausiai taškų šiame čempionate. Tai parodo, kad buvo atrinkta, kaip ir prieš ką gintis. Patys nežaidėme taip, kaip žaidėme kiekvieną dieną“, – tęsė D.Motiejūnas.

– Tikriausiai nepasiteisino ir rizikos? Stefanas Jovičius per visą čempionatą buvo pataikęs 1 tritaškį iš 8-ių, o trečiajame kėlinyje dūrė tris ir serbai galutinai pabėgo.

– Jie turėjo susikūrę pranašumą. Mums reikėjo kažką daryti. Pakalbėjome, kad rizikuosime, leisime jam mesti. Tie trys jo tritaškiai buvo lyg dūris į paširdžius...

– Ką treneriai kalbėjo per didžiąją pertrauką?

– Kad turime žaisti savo krepšinį. Nesustoti. Bėgti. Gintis. Žaisti agresyviai puolime. Bet gavome tuos tris tritaškius, kurie buvo labai nemalonūs.

VIDEO: Donatas Motiejūnas: „Šiandien serbai žaidė žymiai protingiau negu mes“

– Kas nepavyko gynyboje, nes serbai net 20 iš pirmųjų 24 taškų pelnė iš baudos aikštelės?

– Daug kas nepavyko. Kalbėjome, nuo ko atsitrauksime, eisime į pagalbą. Galiausiai gavome lengvus taškus iš po krepšio. Tokiose rungtynėse tokie lengvi taškai labai daug lemia. Kuri įmeta daugiau lengvesnių taškų, ta laimi. Šiandien jie tikrai labai smagiai jautėsi mūsų baudos aikštelėje. Manyčiau, mums pritrūko fiziškumo. Nemažai dalykų pritrūko. Žiauriai gaila. Manau, turėjome didelį šansą. Bet šiandien neatrodė, kad turėjome labai daug variantų.

– Serbai geriau susitvarkė su nervais? Su ketvirtfinalio įtampa?

– Ne su nervais. Apskritai, jie žaidė jiems parankų krepšinį, tą vertė daryti ir mus. Nesakyčiau, kad mes nesusitvarkėme su nervais. Paprasčiausiai nežaidėme savo krepšinio. Kažkur paskubėdavome. Kalbėjome ant suolo, kad iki šiol žaisdavome tam tikrus derinius tam tikriems žaidėjams, bet šiandien nusprendėme kamuolio toliau nesiųsti. Iki to žaidėjo tas kamuolys nebeateidavo. Toks nesusišnekėjimas... Nežinau, gal čia tas stresas? Nesmagu.

– Ko labiau gaila: ar prarastos galimybės kovoti dėl medalių, ar tiesioginio olimpinio kelialapio?

– Abiejų. Abiejų vienodai gaila. Daug kas šnekėjo, kad gal reikėjo lengvesnį kelią pasirinkti, bet yra kaip yra. Buvome patys savo likimo kalviais. Su visais stengėmės žaisti lygiaverčiai. Nepavyko.

– Bus motyvacijos dabar žaisti dėl 58 vietų?

– Teks žaisti. Kas belieka. Reikia stengtis laimėti tą 5 vietą. Nesinori tiek kelio nuėjus likti aštuntiems.

– Mindaugas Kuzminskas po praėjusio Europos čempionato, po pralaimėjimo ispanams, labai liūdai kalbėjo, kad pasaulis pabėgo nuo Lietuvos. Kaip jums dabar atrodo šios rinktinės perspektyvos?

– Mes žaidėme labai paprastą, greitą krepšinį. Akiai jis gal malonus, bet šiandien mus išgaudė. Išstūmė fiziškumu. Neleido priimti kamuolių. Kiek jų pavogė pradžioje? Kalbėjomės, kad nuo žemės neduosime kamuolių, nes jie to tyko. Trys ar keturi buvo tokie perdavimai. Saldainiai... Surinko visus iš karto. Po tokių klaidų iš karto bėga, kuriasi persvarą ir renka lengvus taškus. Negaliu sakyti, kad pasaulis pabėgo. Turime gerą rūbinę, gerą trenerių štabą ir gerus žaidėjus, kurie dirbo, aukojo savo vasarą, atidavė visą širdį. Dėl to labiausiai ir gaila. Nesmagu taip viską pabaigti.

VIDEO: Kazys Maksvytis: Greičiausiai pergalė prieš JAV padarė meškos paslaugą
VIDEO: Mindaugas Kuzminskas po pralaimėjimo serbams: „Agonija kažkokia“
VIDEO: Tadas Sedekerskis: varžovai žaidė agresyviai nuo pat pirmo kėlinio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius