TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 10

Be medalio likęs S.Kerras įvertino pamokas JAV krepšiniui: „Turime ko pasimokyti“

Po paskutinių pasaulio čempionato rungtynių, kuriose amerikiečiai liko be medalių, JAV rinktinės treneris Steve'as Kerras apgailestavo, kad komanda žaidė negaluodama, bet pripažino, kad Kanada buvo verta pergalės. Mažojo finalo mače amerikiečiai 118:127 nusileido Kanadai ir antrose pasaulio pirmenybėse iš eilės liko be apdovanojimų.

„Sveikinu Kanadą, kuri sužaidė puikias rungtynes. Jaučiuosi blogai dėl savo vaikinų, kurie įdėjo daug darbo ir buvo nuostabus kolektyvas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo S.Kerras.

JAV rinktinei mažajame finale dėl negalavimų nepadėjo trys žaidėjai – Paolo Banchero, Brandonas Ingramas ir Jarenas Jacksonas Jr.

S.Kerras užsiminė, kad jų trūkumas turėjo įtakos. Treneris taip pat pridūrė, kad keletas kitų žaidėjų irgi žaidė negaluodami.

„Bandėme verstis be trijų svarbių žaidėjų, ir visi vaikinai kovėsi išties puikiai, Mikalas Bridgesas pataikė fantastišką metimą. Vis dėlto pritrūkome kuro. Kanada laimėjo pelnytai, sveikiname“.

JAV rinktinės treneris teigė, jog kertiniu momentu tapo kanadiečių spurtas 6:0 pratęsimo pradžioje. Pratęsime ir visų rungtynių metu JAV žudė dviejų žaidėjų tandemas.

Dillonas Brooksas iš viso pelnė 39 taškus, pataikydamas 7 tritaškius iš 8-ių, o Shai Gilgeousas-Alexanderis surinko 31 tašką bei atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

„Mes bandėme viską, bet šie vaikai sužaidė puikias rungtynes“, – jų pasirodymą pakomentavo S.Kerras.

Paklaustas, ar Amerikai reikia kartas nuo karto priminimo, kad ir likęs pasaulis moka žaisti krepšinį, ir kad toks niuksas gali išeiti į naudą, S.Kerras nesutiko:

„Man nereikėjo tokio priminimo. Aš buvau rinktinės štabe, kai mes likome septinti. Aš puikiai žinau, kaip sunku laimėti pasaulio čempionatą. Ir sunku ne tik dabar, bet jau kurį laiką.

Nepaisant to, aš didžiuojuosi, kaip kovėmės, ypač šįvakar. Bet man nereikia priminimų, kad FIBA krepšinyje yra puikių komandų. Aš tai žinojau.

Mums tikrai daug studijavome FIBA krepšinį ir JAV rinktinės istoriją FIBA turnyruose, kokios buvo ankstesnių nesėkmių priežastys.
Mes studijavome. Mums pritrūko geresnės gynybos, nesustabdėme kelių esminių vokiečių ir Kanados atakų, kas mus pražudė“.

Paprašytas pakomentuoti, ar reiktų NBA lygai kažką nukopijuoti nuo FIBA krepšinio, S.Kerras kalbėjo:

„Puikus klausimas, išties – NBA krepšinis visiškai kitoks. Aišku, yra dalykų, kuriuos galėtų pasiimti, bet tai reikalautų ilgo pokalbio. Bet, taip, turim ko pasimokyti iš FIBA krepšinio, neabejotinai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius