Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 01

D.Sabonis: „Esame įsipareigoję išlaikyti Lietuvą tarp geriausių pasaulio komandų“

Nesėkmingame Europos čempionate Vokietijoje praėjusį rugsėjį Lietuvos rinktinės vienas vedlių Domantas Sabonis savo kailiu patyrė FIBA langų svarbą žaidėjų tobulėjimui, rašo oficialus FIBA tinklalapis, pakalbinęs „Sacramento Kings“ žvaigždę, kuri neslepia ambicijų prieš šįmet vyksiantį pasaulio čempionatą.

Dramatiškiausiu būdu išgyvenusi mirties grupėje Kelno mieste, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė turnyro aštuntfinalyje atsimušė į vėliau čempione tapusios Ispanijos komandos sieną.

Sergio Scariolo diriguojamos rinktinės sudėtyje buvo krūva žaidėjų, žaidusių pasaulio čempionato ir Europos pirmenybių atrankose. Tvirtas būdas, kietas žaidimas, geras mikroklimatas ir žaidybinio plano išpildymas lėmė Ispanijos rinktinės pergalę per pratęsimą 102:94.

Rungtynės per FIBA langus, pasak D.Sabonio, yra auksinė galimybė žaidėjams įgauti patirties ir dar labiau padėti pagrindinei rinktinei.

„Taip, visiškai, – sakė D.Sabonis. – Manau, kad tokios atrankos, kokias žaidėme ir mes dėl vietos pasaulio čempionate, suteikia galimybę vaikinams, kurie turi šiek tiek mažiau tarptautinės patirties ir galbūt mažiau minučių. Tai suteikia daugiau pasirinkimo galimybių ir treneriui, ir nacionalinei komandai.

Mums labai svarbu turėti jaunų žaidėjų, kurie turi mažesnę tarptautinių rungtynių su rinktine patirtį, bet ją augina langų metu ir gali būti pasiruošę padėti rinktinei, kai to reikės.“

Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas yra garsiausi Lietuvos krepšininkai, o tarp kylančių žvaigždžių – Rokas Jokubaitis ir Ignas Brazdeikis.

„Jie abu rinktinėje žaidė puikiai, o aš žinau, kad geriausi dalykai dar tik ateis. Žinau, kad šie du vyrukai, kaip ir likę kiti, žais gerai ir duos naudos rinktinei, kai tik to reikės“, – sakė Sabas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis ir Ignas Brazdeikis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis ir Ignas Brazdeikis

„Jie mokosi greitai ir yra pasiruošę visiems rinktinėje laukiantiems iššūkiams ir atsakomybėms“, – pridėjo D.Sabonis.

Nacionalinėms komandoms reikia ne tik talento ir patirties. Sėkmingos rinktinės taip pat spinduliuoja gera tarpusavio chemija tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tai yra kažkas, ką turi ir Lietuva, sako D.Sabonis.

„Mes visi esame kartu, kad sudarytume labai solidžią ir vieningą grupę, esame motyvuoti padėti kiekvienam žaidėjui tobulėti ir kiekvienais metais būti vis geresniems“, – sakė „Kings“ lyderis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis

Rinktinė jaučia palengvėjimą, kadangi prieš paskutinį pasaulio čempionato atrankos langą, vyksiantį šį mėnesį, Kazio Maksvyčio kariauna jau turi bilietą kišenėje į pagrindinį turnyrą.

„Konkurencija didžiulė, bet turėjome iškovoti vietą pasaulio čempionate. Kito varianto nebuvo, – sakė Sabonis. – Tai buvo vienintelė galimybė. Tokia komanda, kaip Lietuva, turi dalyvauti kiekviename turnyre ir varžytis su geriausiais. Visada.“

„Svarbu dalyvauti kiekviename turnyre ir kautis su geriausiais pasaulyje, kadangi Europos krepšinio lygis yra labai aukštas. Žaisti pagrindiniuose turnyruose gali daugybę komandų iš Senojo žemyno. Esame įsipareigoję išlaikyti Lietuvą tarp stipriausių pasaulio komandų“, – pridėjo Sabas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis

Sakramento Karalius viliasi, jog Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje vyksiantis pasaulio čempionatas atneš patirtį, patiriamą tik kartą gyvenimą.

„Esu tikras, kad laukia fantastiškas turnyras. Sirgaliams patiks matyti žaidžiančius geriausius pasaulio krepšininkus. Esu tikras, kad šios trys šalys nekantrauja pradėti turnyrą, – sakė D.Sabonis. – Krepšinis yra universalus, o žaidimas tik gerės ir sparčiau judėsime į priekį. Jie turi visus ingredientus padaryti įspūdingą turnyrą.“

Jei lietuviai nori būti tarp prizininkų, visi privalo žvelgti vienoda kryptimi.

„Visi kaunamės dėl vieno tikslo, – sakė D.Sabonis. – Visi norime, kad tautiečiai mumis didžiuotųsi. Kiekvienam iš mūsų yra garbė ir didžiulis pasididžiavimas atstovauti Lietuvai, o kiekvienas žaidėjas, kuris yra pakviestas būti komandos dalimi, žaidžiantis daug ar mažai, jaučiasi taip pat ir nori už rinktinės marškinėlius atiduoti visas savo jėgas.“

VIDEO: PIKENROLAS: jausmingas M.Kalniečio „sudie“ ir Lietuvos klubams siūloma žvaigždė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius