Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

D.Adomaitis ilgam lieka Japonijoje, jam talkins ilgametis „Žalgirio“ specialistas

Dainius Adomaitis ir Tokijo „Alvark“ sukirto rankomis dėl naujos dvejų metų sutarties, o nuo kito sezono Japonijos sostinės klube darbuosis ir ilgametis Kauno „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis, skelbia 15min šaltiniai.

Nuo 2022-ųjų metų vasaros Japonijos komandai Tokijo „Alvark“ vadovaujantis 50-metis lietuvis Dainius Adomaitis šioje „Tekančios Saulės“ šalyje darbuosis bent iki 2026-ųjų, praneša 15min šaltiniai.

Prieš metus „Alvark“ sezonas baigėsi pusfinalio etape, šįmet – ketvirtfinalyje, kai lemiamose trečiose serijos rungtynėse traumų ir ligų išbalansuota Tokijo ekipa dramatiškoje kovoje 57:58 nusileido Riukių salų „Golden Kings“ krepšininkams.

Reguliariajame sezone trijų konferencijų lygoje tarp 24 šalies klubų „Alvark“ su 48 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų finišavo finišavo antroje vietoje, į priekį užleisdama tik Točigio „Brex“ – 51 pergalė ir 9 nesėkmės.

BC Tokijo „Alvark“/Dainius Adomaitis ir Artūras Gudaitis
BC Tokijo „Alvark“/Dainius Adomaitis ir Artūras Gudaitis

Kaip praneša 15min šaltiniai, D.Adomaitis jau dirba ties kito sezono sudėties projekcija, o pirmuoju buvusio Lietuvos rinktinės stratego asistentu taps Kauno „Žalgirį“ paliksiantis 40-metis skautas Evaldas Beržininkaitis.

Pasak 15min šaltinių, „Alvark“ komandoje E.Beržininkaitis pakeis ilgametį D.Adomaičio talkininką latvį Uvį Helmanį.

zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ treneriai
zalgiris.lt nuotr./„Žalgirio“ treneriai

Daugkartinių Lietuvos čempionų gretose E.Beržininkaitis darbavosi nuo 2013-ųjų iki 2021-ųjų metų, komandą paliko po pirmojo Martino Schillerio sezono Nemuno saloje ir persikėlė į Jonavos „CBet“ ekipą, tačiau į „Žalgirį“ grįžo 2022-ųjų metų lapkritį ir šiame klube dirba ligi šiol.

Andrea Trinchieri vadovaujamas klubas „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalyje 2-0 pranoko Mažeikių „M Basket-Delamode“ ir pusfinalyje laukia Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ poros nugalėtojo.

Kitą sezoną „Alvark“ komandoje turėtų žaisti ir 30-metis 208 cm ūgio vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, praėjusią vasarą su Tokijo komandą sudaręs dvejų metų sutartį pagal formulę „1+1“.

Šį sezoną Japonijos pirmenybėse iš Klaipėdos kilęs centras per 21 minutę rinko po 10,5 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio, blokavo po 1,3 metimo ir fiksavo po 13,8 naudingumo balo per mačą.

VIDEO: PIKENROLAS: aplodismentai Šarui, diskusija dėl Eurolygos MVP ir naujas „Žalgirio“ taikinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje