TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 08

Ekstazės apimti vokiečiai dėkojo mačo X faktoriui ir Lietuvai už pavyzdį

Vokietijos rinktinė fantastiško grožio rungtynėse įveikė JAV žvaigždžių komandą ir pirmą kartą šalies istorijoje prasibrovė į pasaulio čempionato finalą. Po istorinės pergalės – vokiečių mintys apie pagrindinį rungtynių herojų bei padėka Lietuvai už parodytą pavyzdį.

Iki šio vakaro Vokietijos rinktinė vos vieną kartą istorijoje buvo iškovojusi medalį pasaulio čempionate, kai 2002-aisiais metais Indianapolyje legendinis Dirkas Nowitzki užtempė savo šalį ant bronzinio laiptelio.

Penktadienį Maniloje tapo aišku, jog Gordono Herberto auklėtiniai iš 2023-ųjų metų planetos pirmenybių Azijoje namo grįš su istoriniu grobiu.

Neįtikėtino grožio rungtynėse Vokietija rezultatu 113:111 įveikė JAV ir sekmadienį su Serbija susikaus dėl pagrindinio turnyro prizo.

„Apie tokią pergalę svajojome ilgai ir dėl jos išliejome daug prakaito ir ašarų, – 15min po mačo sakė 15 naudingumo balų surinkęs Johannesas Voigtmannas. – Praėjome daug nusivylimo metų, kol galiausiai pasiekėme tai, ko mes nusipelnėme. Tikiuosi, kad šis žygis nesibaigs ties šiandiena ir sekmadienį iškovosime titulą. Mūsų pirmasis tikslas buvo iškovoti olimpinį kelialapį, tuomet – parvežti į Vokietiją medalį, o kuo tas medalis sunkesnis, tuo geriau. Laukia sunkus mūšis su Serbija, bet dabar turime tik vieną likusį tikslą.“

„Jausmai po tokios pergalės yra nuostabūs. Tai yra neįtikėtina! – po pergalės 15min portalui džiaugėsi Maodo Lo. – Patekti į pasaulio čempionato finalą ir turėti šansą iškovoti titulą… Sunku nusakyti šį nuostabų jausmą.“

Tai buvo jau septintoji vokiečių pergalė iš eilės, po kurios – mintis ir apie lietuvių parodytą pavyzdį, kaip laimėti prieš iš NBA žvaigždžių sudarytą Amerikos komandą.

„Lietuva mums parodė pavyzdį, kaip reikia žaisti prieš Ameriką, – portalui 15min po pergalės sakė 10 taškų pelnęs ir 5 kamuolius atkovojęs Johannesas Thiemannas. – Lietuviai amerikiečius dažnai baudė per baudos aikštelę, o iš žaidimo nugara surinko 25 taškus. Manau, kad amerikiečiai nėra tokie stiprūs po krepšiu, kadangi dažnai žaidžia žemu penketu. Lietuviai įmetė daug taškų iš baudos aikštelės, kaip ir mes šiandien. Tai buvo labai svarbus pergalės prieš JAV faktorius.“

G.Herberto komanda iš baudos aikštelės prieigų įmetė 50 taškų į JAV krepšį, o 25 – iš antrųjų šansų.

Maodo Lo džiaugėsi dėl pasiekto revanšo, kadangi amerikiečiams jo atstovaujama Vokietijos rinktinė nusileido praėjusį mėnesį draugiškame mače Abu Dabyje.

„Visada sunku žaisti prieš Ameriką, nes tai yra super talentinga komanda. Ir čia nėra jokios paslapties, – dėstė M.Lo. – Mes nusileidome JAV draugiškose rungtynėse Abu Dabyje ir norėjome atsirevanšuoti. Galvoju, kad šiame turnyre žaidžiame puikiai, kadangi kiekviename mače mūsų komandoje iššauna vis kitas žmogus. Mes žaidžiame kartu ne tik puolime, bet ir gynyboje. Mes šiandien parodėme, kad galime kautis prieš visas stipriausias pasaulio komandas.“

Jei norite pamiršti Europoje pamėgtą „kančios“ krepšinį, kuris statomas nuo gynybos, pozicinių atakų ir įmantrios taktikos, įsijunkite pusfinalį tarp Vokietijos ir JAV.

Andreaso Obsto ir Franzo Wagnerio inspiruoti vokiečiai jau mačo pradžioje susikrovė greitą dviženklį pranašumą (25:15), bet žaibiškai po varžovų klaidų į greitas atakas skuodusi JAV prieš antrąjį ketvirtį atsilikimą sumažino iki 31:33.

Tai buvo neįtikėtino tempo rungtynės, kuriose komandos vis keitėsi greitais išpuoliais, efektyviais ir efektingais epizodais.

Didžiausią JAV galvos skausmą iki ilgosios pertraukos kėlė Danielio Theiso ir čiurnos traumą neseniai išsilaižiusio Franzo Wagnerio duetas.

22-ejų metų Vokietijos žvaigždė šioje dvikovoje iš viso surinko 22 taškus.

„Franzas žaidžia taip, lyg būtų 35-erių metų amžiaus. Jis buvo praleidęs kelias rungtynes, bet sugrįžo lyg nieko nebūtų buvę“, – sakė J.Voigtmannas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto didžiausios pagyros po mačo keliavo Vokietijos taikliarankiui Andreasui Obstui, į JAV krepšį įmetusiam 24 taškus (4/8 trit.) ir atlikusiam 6 rezultatyvius perdavimus.

Šis žaidėjas per trečią ketvirtį sumetė 10 taškų ir leido G.Herberto komandai atitrūkti dviženkliu pranašumu. O ketvirtojo kėlinio pradžioje – MVP skanduotės tribūnose, skirtos būtent A.Obstui.

„Didžiausią pagarbą šiandien reikia atiduoti Andreasui Obstui, kuris buvo tiesiog neįtikėtinas. Labai džiaugiuosi, kad šioje komandoje yra daugybė žaidėjų, galinčių iššauti svarbiausiu metu, tarp kurių – ir puikiai šiandien atrodęs Johannesas Thiemannas“, – sakė J.Voigtmannas.

„Andreas šiandien sužaidė neįtikėtinai. Nuostabi realizacija, pražangų provokavimas ir pastovus ėjimas prie baudų metimų linijos. Jis aikštelėje priėmė teisingus sprendimus. Puolime Andreas buvo tiesiog nuostabus, – kalbėjo M.Lo. – Puiku, kad turime daugybę skirtingų ginklų, galinčių patraukti komandą į priekį. Mes tokį veidą demonstruojame viso turnyro metu. Dar kartą – sveikinimai ir ačiū Andreasui už nuostabų pasirodymą.“

Snaiperis net triskart išprovokavo amerikiečių pražangą atakuodamas krepšį iš toli.

Jis savo judėjimu be kamuoliu kėlė pastovią grėsmę Steve'o Kerro auklėtiniams, apsukęs jiems galvas ir išlaisvinęs tokiu būdu savo komandos draugus.

Galiausiai – taiklus tritaškis, kai iki mačo pabaigos liko pusantros minutės, o JAV deficitas buvo minimalus (107:108).

„Ką aš galiu pasakyti? Šis vyrukas yra neįtikėtinas! Fantastika sužaisti tokio lygio mačo pasaulio čempionato pusfinalyje. Pagarba jam, – apie komandos draugą kalbėjo J.Thiemannas. – Džiaugiuosi ir sveikinu jį. Paskutinis Andreaso tritaškis praktiškai padovanojo mums pergalę. Jis yra sutvertas tokiems metimams ir tokiems mačams. Andreas yra nuostabus komandos draugas ir žaidėjas.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kovoje dėl planetos titulo sekmadienio vakarą Maniloje vokiečiai susikibs su Serbija, kuri ketvirtfinalyje sutvarkė Lietuvą, o pusfinalyje – ambicingąją Kanadą.

„Jei kažkas Serbijos nematė tarp favoričių, jie stipriai klydo. Dabar tai yra akivaizdu. Nesvarbu, kad kažkas neatvyko, Serbija visada rodo aukšto lygio krepšinį, nes šioje šalyje yra daugybė talentingų krepšininkų. Tai yra tikra krepšinio šalis, o mūsų laukia ypatingai sunkus finalas“, – sakė J.Voigtmannas.

„Serbija – puiki ir itin fiziška komanda, šiame turnyre demonstruojanti itin aukšto lygio krepšį. Jie žaidžia komandiškai – dalijasi kamuoliu, stovi vieni už kitus, – kalbėjo J.Thiemannas. – Jei norime laimėti titulą, turėsime toliau išlaikyti komandišką žaidimą, judinti kamuolį. Mes ir toliau aukosimės dėl kiekvieno kamuolio. Neturiu abejonių, jog laukia tikros peštynės.“

VIDEO: „Krepšinio karštis“: Lietuvos pamoka Slovėnijai, (ne)broliškas derbis ir žvilgsnis į pusfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius