TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 08

Euforijoje paskendęs Serbijos kirstukas: „Tai laimingiausia mano diena po vestuvių“

Serbija po devynerių metų pertraukos vėl žais pasaulio čempionato finale. „Tai laimingiausia mano gyvenimo diena po vestuvių“, – skęsdamas euforijoje po mačo žiniasklaidai sakė vienas iš pergalės pusfinalyje kalvių Aleksa Avramovičius.

28-erių atsarginis Serbijos įžaidėjas tapo savo komandos X faktoriumi jau ketvirtfinalyje prieš Lietuvą, bet dar svarbesnį vaidmenį jis atliko pusfinalyje prieš Kanadą.

Belgrado „Partizan“ gynėjas kėlė galvos skausmą lietuviams, perimdamas net keturis kamuolius ir neleisdamas mūsiškiams net pagalvoti apie ramų gyvenimą organizuojant komandos atakas.

Šį kartą jo užduotis buvo vaikytis ne ką kitą, o iki šio susitikimo naudingiausiu turnyro žaidėju buvusį Shai Gilgeous-Alexanderį.

A.Avramovičius su užduotimi susidorojo. Iki ilgosios pertraukos „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė nepriminė savęs ir buvo pelnęs 5 taškus, o serbai pirmavo 13 taškų skirtumu.

Nors kanadietis kiek įsibėgėjo mačo antroje pusėje ir užbaigė susitikimą su 15 taškų ir 9 rezultatyviais perdavimais, tai vis tiek buvo vienos kukliausių jo rungtynių pasaulio čempionate.

O kitų vedlių nesuradusi ir serbų puolimo taip ir neišnarpliojusi Kanada nesugebėjo pasivyti pirmoje pusėje nutolusių serbų bei pralaimėjusi 86:95 baigė kovą dėl aukso.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Komandinė dvasia ir nulis ego“, – 15min paklaustas, kas daro šią komandą, neturinčią Nikolos Jokičiaus, Vasilije Micičiaus ir dar kelių svarbių žaidėjų, ypatinga, sakė A.Avramovičius.

VIDEO: Serbai švenčia pergalę prieš Kanadą: šūksniai, apsikabinimai ir džiaugsmas

„Jaučiuosi nuostabiai. Vis dar turiu energijos, nesu labai pavargęs, – po mačo nenustygo iš vietos A.Avramovičius, įmetęs 10 taškų ir perėmęs 2 kamuolius. – Kažkokiu būdu, nė vienas iš mūsų nėra labai pervargęs, tad dabar šiek tiek atšvęsime, tik prieš tai dar pažiūrėsime kitą pusfinalį.“

Jis apie save pranešė jau pastaraisiais metais klausydamas Željko Obradovičiaus nurodymų Belgrado „Partizan“ klube, bet tokio iššūkio, kaip šiandien, dar nebuvo gavęs. Ką jam reiškė gintis prieš pernai pirmajame simboliniame NBA sezono penkete buvusį Shai?

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Aš labai konkurencingas. Nesvarbu, kur varžausi – ar tai būtų krepšinis, ar kortų žaidimas, aš visada noriu laimėti. Noriu, kad mano šeima, mano šalis manimi didžiuotųsi. Visi, kurie mane pažįsta, žino, kad aikštėje atiduosiu viską, ką turiu“, – užsivedęs kalbėjo įžaidėjas.

VIDEO: Kanadiečiai po pralaimėjimo Serbijai palieka aikštę nusivylę

Žurnalistai paklausė serbo, kur jis įdėtų šią pergalę savo svarbiausių laimėjimų sąraše.

„Tai geriausia diena mano gyvenime po vestuvių su žmona Teodora, – švytėjo iš laimės Aleksa. – Tai galėtų būti pati geriausia diena, bet vestuves ir šeimą keliu aukščiau, nes esu krikščionis, mylintis Dievą. Be jo gyvenime negalėtume nuveikti nieko.“

Tai galėtų būti pati geriausia diena, bet vestuves ir šeimą keliu aukščiau, nes esu krikščionis.

Finale serbų, kurie 2014-aisiais nusileido amerikiečiams, laukia būtent JAV arba Vokietija.

„Jau įgyvendinome savo tikslą, bet visada galima siekti daugiau. Vis dar esame alkani ir turime parako, – teigė A.Avramovičius. – Finale prieš JAV arba Vokietiją atiduosime viską, ką turime. Kiekviena šio turnyro komanda įrodė, kad yra konkurencinga. Vokiečiai dar nėra pralaimėję nė vienų rungtynių ir nors amerikiečiai ir yra dideli favoritai prieš juos, Lietuva juos jau nugalėjo ir parodė, kad JAV yra įveikiama komanda.

Abu galimi varžovai yra neįtikėtinai talentingų žaidėjų grupės, kurios jau yra įrodžiusios, ką gali.“

VIDEO: Tarp Kanados trenerio ir serbų žurnalisto užvirė konfliktas: „Jis mums pasakė eiti velniop“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius