-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 12

G.Pozzecco rėžė: „Kas prisiims kaltę, jei čempionate nebus Giannio ar Lukos?“

Italijos rinktinės treneris Gianmarco Pozzecco iškoneveikė atrankos į pasaulio čempionatą sistemą. „Atominė musė“ negali suprasti, kam reikalingas čempionatas, kuriame gali nebūti ryškiausių žvaigždžių. „Žiūrėsime į Egiptą ir Senegalą?“, – klausė treneris.
Gianmarco Pozzecco
Gianmarco Pozzecco / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Italijos rinktinė žaidė pirmą kartą po Europos čempionato, kur pasitraukė ketvirtfinalyje pralaimėjusi Prancūzijai, todėl Pezaro mieste esančioje „VitriFrigo“ arenoje susirinko net 10 tūkst. žiūrovų.

Nepaisant to, italai turėjo pripažinti Ispanijos rinktinės pranašumą.

Po rungtynių G.Pozzecco negailestingai talžė esamą sistemą, kuri iš atrankos varžybų eliminuoja geriausius Eurolygos ir NBA žaidėjus.

Panašias mintis yra išsakę daug specialistų, tarp kurių – ir Dimitris Itoudis, Giorgos Bartzokas bei Željko Obradovičius.

„Kai buvome visi, laimėjome tris mačus iš trijų. Dabar turėjome viską sustatyti ant kojų būdami visiškai kitokioje situacijoje.

Graikija pralaimėjo Latvijai 20 taškų skirtumu. Keliu kepurę prieš Latviją, bet ar ten buvo Giannis? Ar ten buvo jo brolis? Ar ten buvo kitas jo brolis? Ar ten buvo Sloukas, Papanikolaou ir Calathesas?

Leiskite paklausti, kas nusprendė, kad Giannis Antetokounmpo galiausiai nežais pasaulio čempionate? Kas yra tas, kuris prisiims atsakomybę ir pasakys filipiniečiams: „G.Antetokounmpo nebus“?

Tikiuosi, Graikijai viskas baigsis gerai, bet esant dabartinei tvarkai visi suprantame – yra didelė tikimybė, kad Gannio nebus. Ar suprantame, kad Slovėnija laimėjo Europos čempionatą, o po to net nepateko į pasaulio čempionatą? Į ką mes žiūrėsime? Senegalą ir Egiptą? Su visa pagarba šioms rinktinėms.

Man tai atrodo beprotiška. Tais laikais, kai žaidžiau, į rinktinę galėjai pasikviesti, ką tik norėjai. Šiandien negaliu pasikviesti, ko noriu, nes kai kurie Eurolygos žaidėjai negali atvykti. Tikriausiai žaisime su Ukraina tuo pat metu, kai vyks Eurolyga. Kaip tai gali būti normalu?

Myliu žaidėjus, kurie nežaidė Europos čempionate, bet kaunasi dabar, nes jie pakeičia tuos žaidėjus šioje beprotiškoje situacijoje. Bet kodėl tie, kurie nori būti čia, negali būti? Kalbuosi su visais savo žaidėjais, ir visi nori čia būti. Bet žaidėjai verčiami priimti skausmingus sprendimus.

Man nerūpi, laimėsiu ar pralaimėsiu. Bet negaliu pakęsti, kai vaikinams nesuteikiama galimybė patirti žaidimo rinktinėje. Mes vaikinus varome per mėsmalę. Kaip galima klausti: nori žaisti Eurolygoje ar už rinktinę?
Mes išprotėjome? Ar mes išprotėjome, ką? Kaip versti rinktis mamą ar tėtį. Kad ir ką pasirinktum – kažką įskaudinsi“.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Sergio Scariolo
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Sergio Scariolo

Ispanijos rinktinę treniruojantis Sergio Scariolo spaudos konferencijoje kalbėjo ramiau: „Be abejo, suprantu, kad situacija nėra pati geriausia. Turime susirinkti ir susitarti. Nesu toks pesimistas, koks buvau anksčiau, manau, kad rasime būdą, kaip išspręsti šią problemą“.

S.Scariolo rinktinė prieš Europos čempionatą, kuriame laimėjo auksą, įžaidėjų problemą išsprendė natūralizuodama Lorenzo Browną, kuris tapo vienu pagrindinių Ispanijos triumfo kalvių.

Kalbėdamas apie rinktinių atrankos situaciją, jis aiškino, kad Ispanijos federacija prie naujos tvarkos sugebėjo prisitaikyti.

„Nuo 2017 m. pasirinkome visiškai kitokią liniją. Sukūrėme kitokią komandą, į ją įtraukėme ir jaunimo rinktinės žaidėjus, o visų amžiaus grupių rinktinėms sukūrėme bendrą žaidimo sistemą – nuo jaunučių iki vyrų komandos, kad būtų lengviau pritapti ir pereiti iš vienos amžiaus grupės į kitą.

Pasirinkome tai, ko niekas nenorėjo ar negalėjo daryti, todėl esu šiek tiek netipiškoje padėtyje. Bet kad programa veiktų – reikėjo laiko.

Nesu geriausias žmogus, galintis komentuoti šią situaciją, bet tikrai esu vienas iš daugelio, kurie sako – susėskime ir susitarkime. Klubams reikia nacionalinių komandų, o nacionalinėms komandoms reikia klubų. Tikrai kvaila, kadangi nesame turtingi nei ištekliais, nei apskritai jėgomis, o prarandame tuos pajėgumus visai nereikšminguose konfliktuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius