-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 01

Išlikimo mače – paskutinį bilietą į ketvirtfinalį iškovojusios Argentinos pergalė

Argentinos vyrų krepšinio rinktinė tapo paskutiniąja olimpinio krepšinio turnyro Tokijuje atkrintamųjų dalyve. C pogrupio rungtynėse Pietų Amerikos atstovai užtikrintai 97:77 (26:16, 20:22, 19:15, 32,24) nugalėjo šeimininkus japonus.

Abiem rinktinėms prieš šias rungtynes nereikėjo užsiimti didelėmis matematikomis – pergalė tiek Japonijai, tiek Argentinai būtų užtikrinusi vietą Tokijo olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Šeštadienį JAV krepšininkai negailestingai sutriuškino čekus ir pastaruosius eliminavo iš žaidynių, kadangi jų +/ – santykis tapo net -49.

Trečią vietą B grupėje užėmusi Vokietija turi tik -16, o šiandien pergalę iškovojusi Argentina -8, todėl būtent šios rinktinės kaip dvi geriausios trečiosios pogrupių ekipos automatiškai keliauja į turnyro ketvirtfinalį.

Vienintelė likusi grupių etapo intriga, tai kuriame pajėgumo krepšelyje – pirmame ar antrame – atsidurs Ispanijos ir Slovėnijos rinktinės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentinos strategas Sergio Hernandezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentinos strategas Sergio Hernandezas

Išlikimo rungtynėse Sergio Hernandezo kariauna iniciatyvą į savo rankas perėmė jau pirmajame kėlinyje, kurį argentiniečiai laimėjo dviženkle persvara (26:16).

Šeimininkų superžvaigždę Rui Hachimurą nuolatos pasitikdavo labai agresyvi varžovų gynyba, išmušusi puolėją iš vėžių – puolėjas prametė pirmus šešis savo metimus, o pirmuosius taškus pelnė tik antrojo kėlinio pabaigoje.

Kovingieji japonai surado ir kitų ginklų bausti argentiniečius gynyboje, o trečiajame kėlinyje sugebėjo atkurti intrigą ir priartėti iki 4 taškų (42:46), tačiau tuomet varžovai spurtavo 11:3 ir susikurtos persvaros iš savo rankų nebepaleido.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rui Hachimura ir Luisas Scola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rui Hachimura ir Luisas Scola

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė laikui nepavaldus veteranas Luisas Scola. 41-erių aukštaūgis pelnė 23 taškus ir surinko dvigubą dublį – pridėjo 10 kamuolių.

Į trigubą dublį taikėsi Argentinos varikliukas Facundo Campazzo. Mažasis „Facu“ pelnė 17 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir išskirstė net 11 rezultatyvių perdavimų.

Japonijos rinktinei 18 taškų pelnė Yudai Baba, 17 pridėjo Yuta Watanabe.

R.Hachimura susitikimo pabaigoje kiek pagerino savo statistiką ir rungtynes baigė su 13 taškų. Tik 49 sekundes ilsėjęsis puolėjas iš žaidimo pataikė 6 metimus iš 17 (35 proc.).

Visa Japonijos rinktinė pataikė tik 6 tritaškius iš 26. Argentina į varžovų krepšį įsūdė 14 tolimų bombų iš 36.

Japonijos krepšinio rinktinė: Yudai Baba 18 (7 atk. kam., 23 naud. bal.), Yuta Watanabe 17 (9 atk. kam.), Rui Hachimura (11 atk. kam.) ir Makoto Hiejima po 13, Daiki Tanaka 10.

Argentinos krepšinio rinktinė: Luisas Scola 23 (5/8 trit., 10 atk. kam.), Facundo Campazzo 17 (7 atk. kam., 11 rez. perd., 25 naud. bal.), Gabrielis Deckas 16 (21 naud. bal.), Marcosas Delia 14 (7 atk. kam., 19 naud. bal.).

VIDEO: ARGENTINA vs JAPAN | Basketball - Highlights | Olympic Games - Tokyo 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius