Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 18

Išskirtinis Jono Mačiulio gerbėjas iš Kauno krepšinio rinktinę lydi jau 15 metų

Šiaurės Prancūzijoje, Lilio mieste, kuriame vyksta finalinis Europos krepšinio čempionato etapas galima sutikti ir Lietuvos rinktinės sirgalių. Nemažai aistruolių yra svetur dirbti išvykę tautiečiai, kurie į čempionatą atvyksta iš kaimyninių šalių, tačiau daugumą sudaro sirgaliai iš Lietuvos.

Vienas tokių aistruolių yra Sigitas Adomaitis iš Kauno. Vyras aistra krepšiniui serga jau daugiau kaip 40 metų. Ir kaip tikras kaunietis pabrėžia, kad aistra krepšiniui prasidėjo nuo „Žalgirio“, kuomet su bičiuliais vykdavo palaikyti miesto komandos.

„Sergu nepagydoma, krepšinio liga. Pastaruosius 15 metų važinėju paskui rinktinę palaikydamas mūsų krepšininkus“, – pokalbio pradžioje prisipažino Sigitas.

Kaunietis iš kitų sirgalių išsiskiria tuo, kad palaikydamas Lietuvos rinktinę ypatingą dėmesį skiria vienam jos nariui – Jonui Mačiuliui. Prieš penkerius metus Sigitas pasisiuvo vėliavą, kuri skirta mėgstamiausiam rinktinės žaidėjui. 

„Kai Jonas pradėjo žaisti rinktinėje kitų Jonų nebuvo. Prie rinktinės prisijungus dar vienam Jonui vėliavą teko pakoreguoti išsiuvinėjant ir žaidėjo pavardę. Taip atsirado užrašas „Pirmyn Jonai Mačiuli!“, – pasakoja Sigitas.

Kaunietis turi ir dar vieną tradiciją. Kasmet, kai prie rinktinės prisijungia J.Mačiulis, vyras gauna krepšininko parašą. Šiuo metu vėliavą puošia penki parašai, tiek kartų Jonas Mačiulis atstovavo Lietuvos rinktinei. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius