TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 06

J.Embiidas paaiškino, kodėl pasirinko JAV rinktinę: prisidėjo ir sūnus

Joelis Embiidas pagaliau priėmė sprendimą, kurio ilgai laukė net trijų šalių rinktinės. Praėjusio NBA reguliariojo sezono naudingiausias žaidėjas atstovaus JAV rinktinei Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.
Joelis Embiidas
Joelis Embiidas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Norėjau įsitikinti, kad priimsiu teisingą sprendimą, o tai supratau po susitikimo su visais į sprendimą įtrauktais žmonėmis“, – pasirinkęs JAV, o ne gimtojo Kamerūno arba Prancūzijos, rinktinę sakė J.Embiidas.

Gimęs ir augęs Afrikos valstybėje, jis dar paauglystėje persikėlė gyventi į Jungtines Valstijas, bet 2022 metais pirmiau įgijo Prancūzijos, o tik vėliau JAV pilietybę.

Prancūzai tikėjosi, kad „Philadelphia 76ers“ lyderis gins jų šalies garbę namuose vyksiančiose žaidynėse, bet galiausiai svarstykles nusvėrė galimybė žaisti žvaigždžių pilnoje JAV komandoje.

„Man patiko visos trys opcijos. Kamerūnas yra mano gimtoji šalis, kurią labai myliu, bet aš labai norėjau dalyvauti olimpinėse žaidynėse, tai buvo mano tikslas ir svajonė. Pridėjus faktą, kad mano sūnus yra amerikietis, o čia jau esu tokį ilgą laiką... – aiškino 29-erių krepšininkas. – Esu labai dėkingas už galimybę. Taip pat esu dėkingas ir Prancūzijai už tai, kad norėjo mane priimti – labai tai vertinu. Sprendimas buvo sudėtingas.“

J.Embiidas kitą vasarą gins JAV rinktinės garbę išvien su tokiais žaidėjais kaip LeBronas Jamesas, Stephenas Curry ir Kevinas Durantas, kurie jau sutiko žaisti nacionalinėje komandoje.

„Kai tokie žaidėjai sutinka žaisti, tai yra puiku ne tik jiems, bet ir visam krepšiniui bei olimpinėms žaidynėms“, – sakė J.Embiidas.

Jis dar pridūrė, kad nori laimėti aukso medalį dėl savo trejų metų sūnaus Arthuro, kuris gimė JAV piliečiu.

„Noriu pagerbti savo sūnų, kuris gimė JAV. Noriu, kad mano berniukas žinotų, jog pirmose olimpinėse žaidynėse žaidžiau dėl jo“, – sakė vidurio puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius