Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 09 05

J.Valančiūnui apynasrį uždėjęs serbas triumfuoja: „Tai yra mūsų identitetas“

Pasaulio čempionato metu įvykusi Serbijos krepšininko nelaimė inspiravo rinktinę fantastiškam pasirodymui ketvirtfinalio susitikime su Lietuva, kurią Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai laimėjo triuškinamai 87:68.

Dominuojantį krepšinį per pirmuosius penkis mačus demonstravusi Lietuvos krepšinio rinktinė užstrigo pačiu svarbiausiu metu.

Nuo antrojo kėlinio sustoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai galiausiai pakeliui link pasaulio pirmenybių pusfinalio 68:87 nusileido Serbijos komandai.

Iki tol lietuviai fiksavo trečią rezultatyvumą (vid. 96,4 taško) pirmenybėse, tačiau po svaigulingos pergalės prieš JAV nuo Svetislavo Pešičiaus komandos atsiliko pagal visus rodiklius.

Po Serbijos pergalės – buvusio Mariaus Grigonio komandos draugo Maskvos CSKA klube Nikolos Milutinovo žinutė Serbijos rinktinės vidurio puolėjui Borišai Simaničiui, kuris po rungtynių su Pietų Sudanu iškeliavo į ligoninę Maniloje ir sekmadienį jam buvo pašalintas pažeistas inkstas.

„Man teko su juo susirašyti. Jis sakė, kad jaučiasi geriau ir mintimis yra su mumis. Labai nudžiugau gavęs jo žinutę, kaip ir visi žaidėjai. Tai viena priežasčių, kodėl šiandien žaidėme su tokia didele energija. Tikiuosi, kad Boriša mumis didžiuojasi“, – sakė N.Milutinovas.

Per 21 minutę N.Milutinovas pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

Į Pirėjo „Olympiakos“ klubą šią vasarą sugrįžęs centras stipriai apkartino Lietuvos rinktinės aukštaūgių gyvenimą abejose aikštelės pusėse.

Jonui Valančiūnui ir Donatui Motiejūnui sunkiai sekėsi pralaužti N.Milutinovo sieną.

„Pergalę lėmė gynyba, – sakė N.Milutinovas. – Manau, kad pademonstravome vieną geriausių gynybinių pasirodymų šiame turnyre. Žinojome, kad Lietuva turi daug gerų ir aukšto meistriškumo žaidėjų. Jie tai pademonstravo pastarajame susitikime su JAV. Turėjome žengti žingsnį į priekį ir mums tai pavyko. Galvoju, kad sužaidėme kol kas geriausias rungtynes čempionate. Atlikome tikrai puikų darbą ir turime tai tęsti.“

Lietuvius uždusinęs Serbijos vidurio puolėjas teigė, kad gynyba yra šios komandos identitetas.

„Mūsų prioritetas viską visada statyti nuo gynybos. Gynyba ir gera energija puolime. Tai yra mūsų identitetas, kurį turime rodyti iki turnyro pabaigos“, – sakė N.Milutinovas.

Pusfinalyje serbų lauks Slovėnijos ir Kanados poros nugalėtoja.

„Nesvarbu prieš ką žaisime, nes abi komandos yra labai stiprios. Lengva nebus, kaip tik – laukia sunkus mačas, kuriame nebūsime favoritai. Tiesiog turime kantriai dirbti ir stengtis maksimaliai, – kalbėjo N.Milutinovas. – Kanada turi puikų žaidėjų, kaip ir Slovėnija. Turime išlikti kuklūs, pasiilsėti, nes nelengva žaisti kas antrą dieną.“

VIDEO: „Krepšinio karštis“: L.Kleiza ir M.Gecevičius – apie pralaimėtą mūšį serbams ir Lietuvos krepšinio žaizdas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius