Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 08 29

JAV rinktinės žvaigždės vardijo J.Valančiūno privalumus: „Tikras žvėris“

Skirtingomis dienomis ir skirtingose grupėse, bet tuo pačiu tempu. JAV ir Lietuvos krepšininkai žygiuoja pergalingai pasaulio krepšinio čempionate ir jau antroje šios savaitės pusėje susidurs tarpusavyje antrajame etape. Bet prieš tai lietuvių dar laukia žūtbūtinis mūšis su Juodkalnijos rinktine. 15min paprašė JAV žvaigždžių palyginti jiems gerai pažįstamus lietuvių ir juodkalniečių lyderius.

Lietuviai pirmąsias dvejas rungtynes Manilos „Mall of Asia“ arenoje laimėjo bendru 56 taškų skirtumu (93:67 prieš Egiptą ir 96:66 prieš Meksiką), amerikiečiai – 55 (99:72 prieš Naująją Zelandiją ir 109:81 prieš Graikiją).

Abi šios komandos, kaip ir taip pat dvi pergales D grupėje iškovojusi Juodkalnija, užsitikrino kelialapį į antrąjį etapą, kur sudarys naują J grupę. Prie jų dar prisijungs Graikija arba Naujoji Zelandija.

Bet teoriškai galima teigti, kad antrasis etapas prasideda jau šiandien.

Grupių etape iškovotos pergalės skaičiuosis ir tolimesniame etape, o tai reiškia, jog Lietuvai žūtbūt privalu nugalėti Juodkalniją, norint išsaugoti realius šansus žengti į atkrintamąsias varžybas, į kurias pateks dvi stipriausios J grupės ekipos.

Lietuvių ir juodkalniečių mūšis prasidės 15.30 val., o bene svarbiausia mikrodvikova jame bus tarp dviejų galingo stoto NBA centrų: Jono Valančiūno ir Nikolos Vučevičiaus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Nikolą Vučevičių
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Nikolą Vučevičių

Niekas kitas nepažįsta jų taip gerai, negu keliolika ar keliasdešimt kartų prieš juos ar netgi su jais žaidę JAV rinktinės vidurio puolėjai.

15min paprašė palyginti J.Valančiūną ir N.Vučevičių bei prieš kurį iš jų žaisti yra sudėtingiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius