-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

JAV universitetui teko atsiprašinėti: ukrainiečiui skandavo „Rusija, Rusija“

Kolorado valstijos universitetui teko atsiprašyti po to, kai grupelė jo krepšinio komandos sirgalių skandavo Rusijos vardą siekdami sutrikdyti varžovų žaidėją iš Ukrainos.
Maksas Šulga
Maksas Šulga / Stopkadras
Temos: 3 Rusija Ukraina NCAA

Jutos valstijos komandos atstovas Maksas Šulga, kuris yra kilęs iš Kyjivo, o jo tėvai gyvena būtent Ukrainos sostinėje, atakavo nuo baudų metimų linijos, kai arenoje pasigirdo šūksniai „Rusija, Rusija“.

Ukrainietis akivaizdžiai išgirdo skanduotę ir atrodė kiek sutrikęs.

Vis dėlto Kolorado valstijos universitetas po rungtynių atsiprašė M.Šulgos.

„Viso Kolorado valstijos universiteto vardu, atsiprašome sportininko ir visos Jutos valstijos universiteto komandos. Tai yra akivaizdus mūsų principų ir vertybių pažeidimas. Kiekvienas rungtynių dalyvis, studentas ir sirgalius turėtų jaustis gerai atvykęs į mūsų areną, o tai, kas įvyko, yra nepateisinama“, – teigiama pranešime.

Pranešimą po rungtynių išleido ir pats 20-metis ukrainietis, padėkojęs už reakciją Kolorado valstijos universitetui ir jo komandos treneriui.

„Man tai buvo ypatingai sudėtingi ir kupini išbandymų metai. Mano šeimos nariai ir artimieji gyvena toli nuo manęs ir jaučia nuolatinį pavojų. Kasdien meldžiu, kad karas baigtųsi ir taika būtų atstatyta Ukrainoje“, – teigė M.Šulga.

„Nors skanduotės labai mane nuvylė, tačiau žinau, kaip gali virti emocijos rungtynių metu ir kaip galima pasakyti tai, kaip iš tiesų negalvoji. Kolorado valstijos komanda ir sirgaliai atsiprašė, o aš priimu ir vertinu jų atsiprašymą“, – pridūrė ukrainietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius