Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 08 28

Juodkalnijos amerikietis laukia NBA bokštų akistatos: „Bus tikros peštynės“

Juodkalnijos rinktinės natūralizuotas amerikietis Kendrickas Perry žino, ką reiškia sėkmingai žaisti prieš Lietuvos rinktinę. Nors pernai Kaune jam teko sugerti pralaimėjimą, įžaidėjas viliasi revanšą pasiekti šįmet Maniloje kovoje dėl pirmos vietos grupėje. „Po Nikola Vučevičiaus yra turbūt antras žmogus, kurį reikės sustabdyti“, – varžovų vikrųjį įžaidėją išskyrė Kazys Maksvytis.

„Pralaimėję rungtynes mes labai susikomplikuotume savo galimybes antrame etape. Kiekvienas taškas yra svarbus ir darysime viską, kad laimėtume auksinį tašką“, – prieš pasaulio taurės grupių etapo trečiąsias rungtynes su Juodkalnija kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Šios dvi Meksiką ir Egiptą jau įveikusios komandos antradienio pavakarę Manilos laiku Filipinuose kausis ne tik dėl pirmos vietos D grupėje, bet ir mirtinai svarbaus taško tolesnėje kelionėje pasaulio pirmenybėse.

Istorija yra palanki Lietuvai, kuri Balkanų ekipą oficialiose rungtynėse yra įveikusi visus tris kartus.

Pirmoji akistata įvyko 2013-ųjų metų Europos čempionato grupių etape, kai Jono Kazlausko auklėtiniai po pratęsimo triumfavo 77:70.

Kiti du mačai buvo sužaisti 2022-aisiais metais planetos pirmenybių atrankoje. Kaune lietuviai šventė pergalę 90:73, Podgoricoje – 65:56. Pastarajame susitikime rezultatyviausi buvo ir šįmet rinktinėje esantys Mindaugas Kuzminskas ir Vaidas Kariniauskas, pelnę po 13 taškų.

„Susitiks dvi pažįstamos komandos, kurios pernai varžėsi pasaulio čempionato atrankoje, – sakė Juodkalnijos natūralizuotas amerikietis Kendrickas Perry. – Žinoma, pasiekimai patys kalba už save ir jie yra Lietuvos pusėje. Turėsime būti aštresni nei buvome praėjusius du mačus – tiek gynyboje, tiek puolime. Galvoju, kad turime geriau dirbti ties atšokusiais kamuoliais. Mes dar turime laiko prisitaikyti ir pagerinti šiuos aspektus. Lietuviai į aikštelę žengs su pasitikėjimu, nes supranta, kas jie yra, o mes suprantame, kas tokie esame mes. Galiausiai, tai bus kovingos 40 minučių trukmės peštynės. Darysime viską, ko tik prireiks, kad pasiektume pergalę.“

30-metis 183 cm ūgio Malagos „Unicaja“ įžaidėjas savo talentą pademonstravo praėjusį rugpjūtį Nemuno saloje, kai įmetė 21 tašką (4/7 trit.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Vis dėlto triumfavo NBA bokštų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio vedina Lietuva.

„Prisimenu, kad rungtynės buvo labai fiziškos, – 15min sakė K.Perry. – Tai buvo taktika ir fizine jėga paremtas mačas. Lietuviai mus palaužė savo kova dėl atšokusių kamuolių. Tai leido jiems pasiekti pergalę. Kaip ir minėjau, turime laikytis žaidybinio plano, ištaisyti klaidas iš buvusių mačų. Laukia smagus reginys žiūrovams.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Per pirmąsias dvejas pasaulio taurės rungtynes K.Perry rinko po 13,5 taško, 7 rezultatyvius perdavimus, 1,5 perimto kamuolio ir 15,5 efektyvumo balo statistiką.

Kaip jis vertina Juodkalnijos šansus iškovoti pirmąją istorinę pergalę prieš Lietuvą?

„Sunku pasakyti. Manau, kad šiuo metu žaidžiame neblogą krepšinį, net jei darome per daug klaidų. Mes galime žaisti gerą krepšinį, o tai mums gali atnešti gerų rezultatų. Mes žinome, kad dar turime vietos žaidimo gerinimui, bet laiko tam nėra daug. Turime pasimokyti iš mačo su Egiptu ir žengti kitą žingsnį į priekį“, – sakė K.Perry.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Juodkalnijos varikliukas iš Floridos nekantrauja pamatyti dviejų NBA milžinų akistatą – Jonas Valančiūnas prieš Nikola Vučevičių, kurie yra savo komandų lyderiai ir NBA žvaigždės.

Artūrui Karnišovui už kontraktą dėkojantis „Chicago Bulls“ žaidėjas per 26 minutes ant parketo renka po 21,5 taško, 8,5 atkovoto ir 1,5 perimto kamuolio, 1 rezultatyvų perdavimą, 2,5 blokuoto metimo ir 30 naudingumo balų.

J.Valančiūno sąskaitoje – 15 taškų, 11 sugriebtų kamuolių, blokuotas metimas ir 20,5 naudingumo balo per beveik 19 minučių.

Vis dėlto istorinės svarstyklės yra lietuvio pusėje. Stipriausioje planetos lygoje NBA šie Juodkalnijos ir Lietuvos rinktinės lyderiai buvo susitikę 27 kartus, visus juos – reguliariojo sezono metu. Rinktinės kapitonas šiose akistatose šventė 21 pergalę, o juodkalnietis – 6.

Rinktinių lygmenyje abi pergales į savo kišenę irgi įsidėjo JV.

„Tai yra du aukščiausio lygio NBA žaidėjai, kurių karjeros kalba už juos. Jų laukia smagus tarpusavio mūšis. Kaip ir kartoju visą turnyrą, mano darbas yra palengvinti Nikolos darbą – tiek gynyboje, tiek puolime. Jei norime pasiekti kažką ypatingo, turiu tai padaryti“, – sakė K.Perry.

VIDEO: „Krepšinio karštis“: L.Kleiza ir M.Gecevičius jau žvelgia į Juodkalniją ir kalba apie čempionato favoritus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius