-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 17

Kanados rinktinę į Paryžiaus olimpines žaidynes ves NBA čempionas

„Toronto Raptors“ strategas Nickas Nurse'as lieka prie Kanados rinktinės vairo.
Nickas Nurse'as
Nickas Nurse'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Nepaisant to, jog nesugebėjo išvesti kanadiečių komandos į Tokijo olimpines žaidynes, N.Nurse'as vadovaus šios šalies rinktinei iki 2024 m. vasaros, kai vyks Paryžiaus olimpiada.

Iš nuo 2019 metų nacionalinei komandai vadovaujančio amerikiečio tikimasi, kad jis ne tik nuves Kanadą į 2023 m. pasaulio čempionatą ir 2024 m. olimpines žaidynes, bet ir iš ten parveš medalius.

„Sutarties pratęsimas su Nicku yra svarbus pirmas žingsnis mūsų programoje siekiant vietos ant podiumo per pasaulio čempionatą ir Paryžiaus žaidynes, – teigė Kanados krepšinio federacijos vadovas Glenas Grunwaldas. – Nuo trenerių štabo iki žaidėjų, atstovaujančių Kanadai, tikime, kad stabilumas ir susižaidimas yra kritiškai svarbūs mūsų programai siekiant numatytų tikslų.“

N.Nurse'as Kanados rinktinei vadovavo 2019 m. pasaulio čempionate, kuriame kanadiečiai nesugebėjo išeiti iš grupės, o šią vasarą nesėkmingai pasirodė ir Viktorijos mieste Kanadoje vykusiame olimpiniame atrankos turnyre, kai kanadiečiai pusfinalyje suklupo prieš Čekiją.

NBA lygoje N.Nurse'as dirba nuo 2013 metų. Pirmuosius penkerius metus jis talkino Dwane'ui Casey „Raptors“ trenerių štabe, o nuo 2018 m. pats perėmė vienintelės NBA komandos iš Kanados vairą. Prie jo N.Nurse'as jau pirmuoju bandymu 2019 m. birželį tapo NBA čempionu.

2019-2020 m. sezone jis buvo pripažintas NBA metų treneriu, kai jo treniruojami „Raptors“ užėmė antrąją vietą Rytų konferencijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius