Premjera
15min eteryje – speciali laida „EURO futbolas 2024“
2023 09 05

Lietuvai bėdų pridaręs serbas išskyrė lyderius ir „beprotį“ komandos draugą

Lietuvos rinktinės kelias link pasaulio čempionato medalių baigėsi. Tarp pastačiusių barikadas mūsiškių kelyje buvo ir geriausią turnyro mačą sužaidęs Filipas Petruševas, atidavęs duoklę komandos draugams.

Lietuvos ekipa tik pirmajame kėlinyje rimčiau kibo į atlapus, bet galiausiai nusileido varžovams 68:87.

Rezultatyviausiai serbų gretose žaidė 21 tašką pelnęs Bogdanas Bogdanovičius, o jam netikėtai geriausiai talkino Filipas Petruševas.

23-ejų atsarginis Serbijos centras per 17 minučių smeigė visus tris tritaškius ir užbaigė susitikimą su 17 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 23 naudingumo balais.

„Patyriau traumą pirmajame mače, tad fiziškai dar nesu visiškai pasiruošęs, tačiau norėjau padėti Nikolai prieš Valančiūną taip, kaip galiu. Jis privertė Valančiūną dirbti gynyboje, o tai suteikė progą pasireikšti ir man“, – po pergalės prieš lietuvius kalbėjo F.Petruševas.

N.Milutinovo faktorių serbas paminėjo ne be reikalo. Jis buvo viena iš priežasčių, kodėl lietuviai baudos aikštelėje pelnė vos 24 taškus, kai serbai – dvigubai daugiau.

„Pergalę lėmė mūsų gynyba. Jie yra viena tvirčiausių šio turnyro komandų, tad privalėjome sustabdyti jų puolimą, nes prieš JAV jie įmetė 110 taškų. Susitvarkėme gynyboje, o puolime turime daug talento, tad taškus susirinkti mums yra paprasčiau“, – sakė F.Petruševas.

Prieš rungtynes J.Valančiūnas buvo įvardijamas kaip Lietuvos pranašumas prieš Serbiją, bet varžovai lietuvių kapitoną paliko su 11 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais per 19 minučių. Kaip serbai sustabdė JV?

„Svarbiausia buvo prieš jį žaisti kietai, neleisti jam priimti kamuolio patogiose vietose. Nikola yra beveik toks pat didžiulis kaip ir Valančiūnas, tad jis sugebėjo apsunkinti jam gyvenimą. Valančiūnas pavargo, o prieš jų atsarginius aukštaūgius mums buvo žaisti žymiai lengviau“, – tikino F.Petruševas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jei N.Milutinovas ir kiti aukštaūgiai labiausiai rūpinosi gynyba, tai taškais pasirūpino B.Bogdanovičius, vien iki ilgosios pertraukos sukratęs 18.

„Jis parodė pavyzdį jau pačioje rungtynių pradžioje, rinkdamas taškus, o mes tik sekėme jo pavyzdžiu“, – apie komandos lyderį kalbėjo F.Petruševas.

Galiausiai, jis paminėjo ir serbų atsarginį gynėją Aleksą Avramovičių. Belgrado „Partizan“ mažylis išmušė iš vėžių lietuvius, perimdamas net keturis kamuolius ir vesdamas savo komandą į greitas atakas, o po rungtynių žiniasklaidos pasikalbinimo zonoje siautėjo trukdydamas komandos draugų interviu, tarp jų ir F.Petruševo.

„Jo energija yra beprotiška – tai labiausiai išprotėjęs mūsų vyrukas. Kaskart, kai jis žengia į aikštę, jis užkuria visą komandą“, – apie A.Avramovičių sakė F.Petruševas.

VIDEO: Kazys Maksvytis: Greičiausiai pergalė prieš JAV padarė meškos paslaugą
VIDEO: Donatas Motiejūnas: „Šiandien serbai žaidė žymiai protingiau negu mes“
VIDEO: Donatas Motiejūnas: „Šiandien serbai žaidė žymiai protingiau negu mes“
VIDEO: Mindaugas Kuzminskas po pralaimėjimo serbams: „Agonija kažkokia“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius