Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 21

Lietuvos talento startą tolimame krašte apkartino trauma

Tarpsezonio metu į tolimąją Naująją Zelandiją persikėlęs Mantas Rubštavičius patyrė traumą, dėl kurios praleis sezono startą.
Mantas Rubštavičius
Mantas Rubštavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sėkmingą sezoną Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ gretose sužaidęs 21-erių panevėžietis sudarė sutartį su Australijos lygoje rungtyniaujančiu „New Zealand Breakers“ klubu.

M.Rubštavičius su naujuoju klubu šeštadienį turėjo startuoti „NBL Blitz“ turnyre, bet kelią lietuviui užkirto trauma.

„Breakers“ klubas pranešė, kad dėl kirkšnies sužeidimo M.Rubštavičius iš rikiuotės iškrito 4-6 savaičių laikotarpiui.

Tai reiškia, kad lietuvis praleis ir NBL lygos startą bei mažiausiai trejas „Breakers“ rungtynes.

Po 7,1 pelnyto taško ir 6,6 efektyvumo balo per beveik 18 minučių „Betsafe-LKL“ bronzą iškovojusioje komandoje praėjusiame sezone rinkęs M.Rubštavičius vasarį spėjo debiutuoti ir Lietuvos rinktinėje, kai pasirodė joje pasaulio čempionato atrankos lange bei tapo maloniu siurprizu į vengrų krepšį per 16 minučių įmesdamas 12 taškų.

LKL nuotr./Mantas Rubštavičius
LKL nuotr./Mantas Rubštavičius

Bet vasarą jis priėmė sprendimą palikti Lietuvą. 198 cm liauno sudėjimo žaidėjas pagal „Next Stars“ programą, kuri finansuoja NBL komandoms vieno užsienio talento pasirašymą, susitarė su Naujosios Zelandijos klubu bei sieks pasirodyti NBA skautams, labai atidžiai stebintiems Australijos lygą.

„Ne kiekvienas gauna tokį šansą ir ne kiekvienas sulaukia tokio pasiūlymo. Pasirinkau „New Zealand Breakers“, nes Australijos lyga yra labai stebima NBA skautų. Jeigu turėsiu sėkmingą sezoną, kitąmet bandysiu sudalyvauti NBA naujokų biržoje, todėl ir pasirinkau „New Zealand Breakers“ komandą“, – birželį 15min sakė M.Rubštavičius.

2022 m. vasarą jis buvo rezultatyviausias sidabrą iškovojusios Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas, patekęs ir į simbolinį U20 Europos čempionato penketą, o NBA apžvalgininkai jį keletą sykių jau buvo įtraukę į žaidėjų, kurie gali išgirsti savo pavardę NBA naujokų biržoje, sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius