Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 05

M.Kuzminskas apie rinktinės agoniją: „Šūdinai žaidėme – būtume pralaimėję ir italams“

Lietuvos rinktinės Pelenės istorija baigta. Penkiomis įspūdingomis pergalėmis pasaulio čempionatą pradėję mūsiškiai atsimušė į geležinę serbų sieną ir baigė kovą dėl planetos pirmenybių medalių.

96,4 taško iki šių rungtynių rinkę lietuviai vos peržengė du trečdalius šios ribos.

Pradėję susitikimą keturiais tritaškiais iš eilės, vėliau jie pataikė vos 5 iš 24, o antrajame ir ketvirtajame kėliniuose tesurinko vos po 13 taškų – mažiausiai ne tik šiame turnyre, bet ir įskaitant 2019 m. pasaulio čempionatą.

Galiausiai, net 25 taškų persvarą susikrovę serbai anksti pradėjo pergalės dainas ir pergale 87:68 nusikalė bilietą į pusfinalį.

Po rungtynių didelė dalis Lietuvos rinktinės narių kalbėti su žiniasklaida atsisakė, tačiau M.Kuzminskas, kaip ir pernai Berlyne po pralaimėjimo Ispanijai Europos čempionato aštuntfinalyje, atliko savo pareigą ir atiduodamas pagarbą žurnalistams bei sirgaliams kantriai atsakinėjo į klausimus.

„Kažkokia agonija. Pelenės pasaka su bloga pabaiga, – po pergalės sunkiai tramdydamas emocijas sakė Mindaugas Kuzminskas. – Absoliučiai neįvykdėme rungtynių plano, ką buvome susiplanavę. Arba tai, ką buvome suplanavę, neveikė. Praleidome 87 taškus, bet dauguma iš jų buvo dėl to, kad nesugebėjome tinkamai užpulti. Blogai paruošti metimai, dėl ko nubėgdavo į greitas atakas, įmesdavo lengvus taškus, pagavo bangą.

Kai nuo serbų atsilieki 15 taškų, jie moka laikyti tą skirtumą ir pasivyti nėra paprasta. Bandėme kabintis, vieną atkarpėlę turėjome, kai sumažinome iki penkių taškų, bet dar vieną spurtą uždėjo ir liūdna, kad anksti nuleidome rankas.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Lietuva įpusėjus pirmajam kėliniui dar turėjo 6 taškų persvarą (16:10), bet tada serbai suaktyvino gynybą, ėmė spausti lietuvių gynėjus, o mūsiškiai klydo ir įkrito į duobę, iš kurios nebeišlipo.

„Kuo mes laimėjome visas rungtynes prieš tai, tuo jie šiandien mus įveikė“, – konstatavo Kuzia.

Mažas vilties spindulys dar buvo sušvitęs trečiajame kėlinyje, kurį sėkmingai pradėję lietuviai nukirpo serbų pranašumą nuo 11 iki 5 taškų.

Bet tada mūsiškius pražudė trys Stefano Jovičiaus tolimos bombos. Gynėjas, visoje Europoje pagarsėjęs tuo, jog nepataiko tritaškių, o per pirmus penkis mačus Maniloje įmetęs tik vieną iš aštuonių, šįsyk metė taikliai ir laisvas, ir per rankas.

„Žinoma, kad nuo jo rizikavome – žmogus, kuris meta mažiau negu 20 proc. tritaškius šiame čempionate, paėmė ir įvarė tris prieš mus. Negali vien ant Jovičiaus tritaškių nurašyti, vis tiek profesionalus žaidėjas, gali pataikyti. Bet visumoje, šūdinai sužaidėme. Baisiai gaila“, – liūdnai kalbėjo M.Kuzminskas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Mažiau nei prieš 48 valandas lietuviai dar buvo euforijoje, kai patiesė JAV rinktinę, bet tai lėmė ir potencialiai stipresnį varžovą ketvirtfinalyje – Serbiją, o ne Italiją.

Ar lietuvių galvose dabar sukasi mintis, kas būtų, jei būtų tekę žaisti prieš italus?

„Kas iš to, ką dabar galvosi. Normalu, jei būtume realistai, tai Italija būtų daug parankesnė, bet ką mums reikėjo daryti, Amerikai pralaimėti? Mes ne tokie žaidėjai, kurie specialiai prieš ką nors pralaimėtume, nes galiausiai vis tiek už tai krepšinio dievai nubaudžia. Jeigu būtume žaidę taip, kaip šiandien, tai būtume ir nuo italų gavę“, – tikino M.Kuzminskas, pats per 20 minučių pelnęs 6 taškus, bet prametęs visus penkis tritaškius.

Jeigu būtume žaidę taip, kaip šiandien, tai būtume ir nuo italų gavę.

Lietuvai pasaulio čempionatas dar nesibaigė. Ketvirtadienį ir šeštadienį teks žaisti rungtynes dėl 5–8 vietų, kurios galėjo lemti olimpinius bilietus, bet galiausiai nelems nieko, tik pozicijas turnyre, kadangi bilietus į Paryžių pačiups pirmajame ketverte atsidūrusios Europos rinktinės.

„Jeigu atvirai, man jos apie nieką, – laukiančias kovas sukritikavo M.Kuzminskas. – Aš suprantu, kad tai skirta potencialiai išsiaiškinti olimpiados dalyvius, bet dabar jos visiškai apie nieką. Bet nesvarbu. Yra jos ir turime sukovoti vien dėl tų sirgalių, kurie čia atvažiavo, dėl tų, kurie palaikė prie televizijos ekranų. Turime sukaupti visas jėgas ir kautis. Yra kaip yra.“

VIDEO: Kazys Maksvytis: Greičiausiai pergalė prieš JAV padarė meškos paslaugą
VIDEO: Donatas Motiejūnas: „Šiandien serbai žaidė žymiai protingiau negu mes“
VIDEO: Tadas Sedekerskis: varžovai žaidė agresyviai nuo pat pirmo kėlinio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius