-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 27

Mačo MVP ir ekonominis J.Valančiūno režimas: pažymiai rinktinės žaidėjams ir treneriui

Fantastišką puolimą rungtynių pradžioje užkūrusi Lietuvos rinktinė antrajame pasaulio čempionato grupių etape 96:66 nupūtė Meksiką ir užsitikrino bilietą į kitą turnyro etapą. 15min portale – Ryčio Vyšniausko pažymiai žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Dar vienerios rungtynės su kitokio stiliaus, bet ne Lietuvos rinktinės lygio komanda. Pirmieji du mačai buvo skirti įsibėgėjimui – tikroji pasaulio čempionato pradžia laukia paskutiniame grupių etapo ture, kai antradienį žaisime su Juodkalnija.

Didelio vargo su meksikiečiais nebuvo. Galbūt kažkokią ugnelę puolime jie turėjo, bet ši komanda nelabai yra pajėgi savoje aikštelės pusėje, o ir šiandien buvo tokia diena, kad lietuviams geriau krito metimai.

Rokas Jokubaitis geriau startavo nei prieš Egiptą ir viskas klostėsi gana paprastai. Minutės vėl buvo paskirstytos, krūviai – padalinti. Turbūt tokia yra pasaulio čempionato realybė, kad ne viena komanda sužaidžia panašias rungtynes su akivaizdžiai žemesnio lygio varžovais.

Labai juokinga buvo, kai Meksikos centrai Joshua Ibarra ir Israelis Gutierrezas prametinėjo iš po krepšio. Vienas žaidėjas komandai yra skolingas aštuonis taškus. Žinoma, nėra taip, kad jei jie būtų sumetę šiuos taškus, mes kalbėtume apie kovą ir kažkokį mažą skirtumą.

Šiuo metu nei Meksika, nei Egiptas nėra tas varžovas, kuris gali tinkamai testuoti Lietuvą.

Nėra ko užsisvajoti. Svarbiausia yra pergalė.

#2 Margiris Normantas – 6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
0 tšk., 2 atk. kam., 5 rez. perd., 4 naud. bal., 20 min.

Išmetė tik vieną metimą į krepšį, bet ir nereikia tikėtis, kad šiame čempionate Margiris Normantas turės 15 taškų vidurkį.

Manau, kad jis gerai aštrino žaidimą, padalino rezultatyvių perdavimų (5) ir davė spaudimą varžovų gynėjams. Dar išprovokavo kelias varžovų klaidas su savo gynyba.

Margo savo minutes atidirbo sąžiningai, bet nereikėjo tikėtis, kad jis sužais antrą tokį puolimo mačą, kokį sužaidė su Egiptu. Šiandien buvo rungtynės, kai didesnį pasitikėjimą savimi rodė Rokas Jokubaitis, kuris ir atliko daugiau metimų.

#8 Tadas Sedekerskis – 6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
7 tšk., 3 atk. kam., 10 naud. bal., 15 min.

Labai sedekerskiškas žaidimas, kai taškus susirinko kažkur iš įkirtimo, kažkur pataisė metimą, kažkur nubėgo į greitą ataką ir atliko gražų dėjimą.

Tadas Sedekerskis nesigynė prieš monstrus, tad nereikia kalbėti apie pademonstruotą elitinę gynybą.

Sužaidė tvarkingai, o minutes dalijosi su Eimantu Bendžiumi, kuris šįkart rungtyniavo daugiau. Gal treneris nori, kad Eimantas daugiau pajustų į krepšį krentantį kamuolį, o Tadui tai nėra aktualu. Jis mes, kai kamuolys tiesiog nueis iki jo tam tikrose situacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius