Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 09 04

Nauja žvaigždė Maniloje: pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir treneriui

Pasakišką žygį pasaulio čempionate tęsianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą Maniloje sukūrė didžiausią pirmenybių sensaciją ir įspūdingu stiliumi ant menčių paguldė turnyro favoritę JAV. 15min portale – Ryčio Vyšniausko pažymiai žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.

Kol kas gražiausios čempionato rungtynės – Lietuvos ir JAV mūšis tapo tikru desertu kiekvienam krepšinio sirgaliui.

Manau, kad ir lietuviams turėjo būti nerealiai smagu pažaisti tokį krepšinį. Nežinau, ar jie per savo karjeras turės dar daug progų tokio tempo, lygio ir kokybės rungtynėse dalyvauti.

Pirmoji mačo pusė, kai tinklelį skrodė pirmieji devyni tritaškiai, buvo tiesiog tobulumo viršūnė, o antroje susitikimo dalyje pamatėme ir JAV tikrosios jėgos blyksnius.

Sekmadienio dvikovoje „Mall of Asia“ arenoje savo du geriausius kėlinius šiame turnyre sužaidė ir Kazio Maksvyčio vyrai, ir devyniskart NBA čempiono Steve'o Kerro auklėtiniai.

JAV tokios pavaros pasaulio čempionate dar nebuvo įjungusi. Mes dar nebuvome matę taip gynyboje varžovus spaudžiančio, rankomis ir kojomis dirbančio Anthony Edwardso.

Geriausias iš NBA žvaigždžių sudarytos komandos krepšininkas ant savo pečių pasiėmė ir puolimą, sukratęs 35 taškus, o to Maniloje dar irgi nebuvome matę.

Dėl to ir buvo įspūdingas krepšinis, nes puikioms rungtynėms reikia dviejų, o ne vienos geros komandos.

Svarbiausia, kad po ilgosios pertraukos pavyko atlaikyti audrą, kai amerikiečiai per 4 minutes stipriai sumažino mūsiškių pranašumą ir buvo labai lengva sulūžti.

Rungtynių pabaigoje Lietuva ir JAV triskart apsikeitė trijų taškų atakomis. Tai buvo momentas, kai amerikiečiai galėjo pavyti lietuvius, bet mūsų komanda visada turėjo atsakymų, tarp kurių – Mindaugo Kuzminsko beprotiškas metimas ir nelengvas Tomo Dimšos tritaškis.

Žinoma, vakaro puošmena tapo Vaido Kariniausko žaidimas nugara prieš Austiną Reavesą, kuomet buvo panaudota šiek tiek europietiško krepšinio gudrybių.

Smagiausia, kad Lietuva įveikė amerikiečius ne metodiniu krepšiniu su rungtynių tempo numušinėjimu ir zonine gynyba, o tiesiog įveikė JAV žaisdami jų stiliaus krepšinį. Fantastika!

#2 Margiris Normantas – 6

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Margiris Normantas
6 tšk., 4 rez. perd., 8 naud. bal., 21 min.

Margiriui Normantui teko sunkios gynybos užduotys prieš Anthony Edwardsą. Teko gyventi su šio žaidėjo vidutiniu metimu, bandant atimti prasiveržimą į baudos aikštelę. Kito kelio nėra.

Vilniaus „Ryto“ kapitonui pavyko iššauti keliuose epizoduose puolime, prasiveržti ir atlikti keletą rezultatyvių perdavimų.

Normalios Margirio rungtynės.

#8 Tadas Sedekerskis – 9

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tadas Sedekerskis
11 tšk., 11 atk. kam., 14 naud. bal., 23 min.

Vienas iš trijų kertinių Lietuvos rinktinės žaidėjų, nors gerai susitikime su JAV žaidė daugybė K.Maksvyčio auklėtinių.

Tado Sedekerskio pasirodymas buvo įkvepiantis – ir kova po krepšiais, ir surinkti atkovoti kamuoliai mačo pabaigoje, kai JAV bandė vytis, o kamuolį sugriebęs Vitorijos „Baskonia“ žaidėjas metė baudų metimus po pražangos.

Pagal tai, kokio profilio yra šis žaidėjas, kokį turi kūną ir kaip atrodė aikštelėje, T.Sedekerskis turėjo net sudominti šią dvikovą stebinčius NBA žvalgus.

Jei dar jis būtų įsegęs keletą tritaškių ir pasirodęs, kaip „3+D“ žaidėjas (tritaškis ir gynyba), NBA klubai jau kitą dieną siūlytų jam negarantuotą dvišalį kontraktą. Tikrai šaunios rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius