Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 09 03

Pats apakęs V.Kariniauskas: „Nesuprantu, laimėjome prieš JAV jų stiliumi“

Amerikiečių sirgaliai socialiniuose tinkluose negalėjo patikėti tuo, kas vyksta. Jiems nežinomas Vaidas Kariniauskas ryškiausioje pasaulio krepšinio scenoje maustė JAV krepšinio žvaigždę Austiną Reavesą.

Gyvenimo rungtynes su Lietuvos apranga sužaidęs 29-erių atakų dirigentas pats pelnė 15 taškų (3/5 dvit., 2/2 trit., 3/4 baud.), sugriebė 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, surinkdamas 16 naudingumo balų per mažiau nei 17 su puse minutės.

JAV ir pasaulį pribloškę mūsiškiai galiausiai šoko pergalės šokį, užėmė pirmą vietą grupėje ir ketvirtfinalyje susitiks su Serbija.

„Betsafe-LKL“ debiutantų Mažeikių klube kitą sezoną žaisiantis kairiarankis vertė iš koto NBA žvaigždes ir rungtynes stebėjusį pasaulį, o pats triumfuodamas šmaikščiai dar iškišo ir liežuvį.

Pirmiausia jis nugara pranoko didžiausią krepšinio žvaigždę Maniloje A.Reavesą, pelnęs dvitaškį su pražanga bei varžovui pademonstravęs liežuviuką, o vėliau Karinė įsmeigė ir tritaškį. Iš viso per 4 minutes atsarginis Lietuvos įžaidėjas surinko net 9 taškus.

Kaip parodė laikas, Mažeikių komandos krepšininko stebuklai su šiuo sėkmingu ruožu nesibaigė, o ypač nuo jo kentėjo Los Andželo „Lakers“ krepšininkas A.Reavesas, praleidęs dar vieną dvitaškį su pražanga, kai V.Kariniauskas vėl žaidė nugara.

„Geras jausmas, – kuklus išliko vienas iš skambios rinktinės pergalės prieš JAV kalvių. – Smagu, kad žaidžiame kaip komanda.“

„Prieš tokią šalį... Prieš 300 mln. Pas mus – tik 3 mln. Dar nesuprantu, kad mes laimėjome“, – galvą krapštėsi V.Kariniauskas.

„Atrodė, kad rungtynės truks begalybę laiko. Norėjosi, kad ta pabaiga greičiau ateitų. Iš pradžių tikrai užsikūrėme ir į greitą (puolimą) nubėgome. Mes lyg ir norėjome lėčiau su jais žaisti, – po pergalės šypsojosi įžaidėjas. – Bet taip išėjo, kad ir bėgome, ir įmetėme 110 taškų. Žaidėme ir laimėjome jų stiliumi. Nesuprantu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austinas Reavesas ir Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austinas Reavesas ir Vaidas Kariniauskas

Prieš gerokai daugiau uždirbančias ir dėmesio sulaukiančias NBA žvaigždes nesutrikęs V.Kariniauskas vedė iš proto ir A.Reavesą.

„Esu žaidęs su jo broliu (Bambergo klube, – past.). Sakė patraukti per dantį jį, taip ir padariau“, – šyptelėjo lietuvis.

„Žaisdamas su amerikiečiais negali tiesiog laikyti kamuolio. Jei jį mušinėsi – perims. Mane spaudė labai. Reikia siųsti kamuolį į priekį, bėgti. Taip ir bandėm daryti“, – tęsė V.Kariniauskas.

Lietuvos rinktinei tai tik trečioji istorijoje pergalė prieš JAV rinktinę.

„Atsimenu tas rungtynes prieš 19 metų, kai Atėnuose Lietuva nugalėjo amerikiečius. Žiūrėjau jas gal 10 kartų. Kaip Šaras įveikė Ameriką“, – atviravo V.Kariniauskas, kuriam tuo metu buvo vos 10 metų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vaidas Kariniauskas

Jis ir pats negalėjo paaiškinti, kodėl lietuviams taip puikiai krenta tritaškiai. Pridėjus antrąją rungtynių pusę su Graikija ir pradžią su JAV, mūsiškiai vienu metu buvo įmetę net 21 iš 25 (84 proc.).

„Neįsivaizduoju. Kartais gerai apsiginame ir iš to gimsta tritaškiai. O kartais labai gerai sujudiname kamuolį: iš vienos pusės į kitą, į vidų, atgal. Nuo to visas krepšinis ir priklauso. Jei mesi iš pirmos (opcijos), tai nieko nebus. Jeigu pajudinsi kamuolį, tuomet įmesi. Ir mums tai kol kas sekėsi“, – pasakojo V.Kariniauskas.

„Nekelkite mums tų lūkesčių. Mes žaidžiame vienas rungtynes po kitų. Prieš čempionatą visi sakė, kad – blogiausia rinktinė, o dabar keliam tikslą laimėti auksą. Koks dar auksas? Leiskite žaisti ir tiek, o mes bandysime“, – pridūrė nuostabiai žaidžiančios rinktinės įžaidėjas.

Jis neslėpė, kad sulaukė replikų ir iš pralaimėjusių amerikiečių: „Aišku, užgavau jų ego. Supyko. Aš tiesiog mėgavausi krepšiniu, o jie mėgaujasi, kai įdeda mums per galvą.“

O galiausiai V.Kariniauskas padėkojo ir kritikams, kurie jį peikė prieš čempionatą: „Ačiū. Rašykite, burbėkite. Smagu.“

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius